Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Αρχαία Ελλάδα


Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Αρχαία Ελλάδα


Η εκδήλωση θα κλείσει με απόσπασμα από την Ομιλία "ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΤΣΗ ΟΡΦΑΝΗΣ" του Νιόνιου Αρβανιτάκη από τον Αγκερυκό.

Παίζουν: Αλέκος Τσαφταρίδης (κόντες), Διονύσης Φαραόςς (σέμπρος), Θανάσης Γιατράς (νύφη), Αλέκος Αρβανιτάκης (υποβολή-διδασκαλία)

Θα προηγηθεί το τραγούδι "Μην αγαπήσεις ορφανή" με το Σπύρο Σταμίρη και τον Διονύση Γιακουμέλο.

Κείμενα για το ζακυνθινό λαϊκό θέατρο: Διονύσης Φλεμοτόμος
Συντονιστής: Νίκος Αρβανιτάκης

 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - "ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΝΓΚΟ"


Το πιο όμορφο τανγκό
από τον Σουγιούλ στον Γούναρη


Σάββατο 22 Οκτωβρίου – ώρα 20:30
Κυριακή 23 Οκτωβρίου – ώρα 19:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ για  δύο μοναδικές εμφανίσεις συμμετέχει πλαισιώνοντας το αφιέρωμα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής»  στην  «χρυσή εποχή» του ελληνικού τανγκό σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που θα ταξιδέψει το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας. Το ελληνικό τανγκό, με τις πλούσιες μελωδίες του και τον ερωτικό του στίχο, άνθησε στην αστική Αθήνα του Μεσοπολέμου, φέρνοντας άρωμα παριζιάνικου τανγκό μέσα από τα υπέροχα τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών και στιχουργών.

Ποιος δε θυμάται τους στίχους και τη μουσική του σπουδαίου Γιώργου Μουζάκη...

«Το πιο όμορφο τανγκό, το τανγκό της Αθήνας,
τανγκό ερωτικό, το τανγκό της Αθήνας...»
 

Οι λυρικές φωνές της Τζίνας Φωτεινοπούλου και του Αντώνη Κορωναίου, θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη ρομαντική εποχή του 1930-1955 με τα νοσταλγικά και αγαπημένα τραγούδια των Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Χαιρόπουλου, Σπάρτακου, Καπνίση, Γούναρη, Πολυμέρη, Μαρούδα, Μουζάκη κ.ά. αναβιώνοντας τις σπουδαίες ερμηνείες της Δανάης, της Βέμπο, της Στέλλας Γκρέκα και άλλων μεγάλων ερμηνευτών της εποχής  σε ενορχήστρωση  και  μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Δ/ντή της Ε.Ε.Ε., μαέστρου  Παναγή Μπαρμπάτη.

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες της παράστασης υπογράφει η Σοφία Σπυράτου που θα ζωντανέψει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τις ονειρικές εικόνες μιας ξεχασμένης Αθήνας, ντυμένες με τους ζεστούς φωτισμούς του Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Τα κείμενα της παράστασης επιμελήθηκε ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης, με ερμηνευτές τους καταξιωμένους ηθοποιούς Γιάννη Στάνκογλου και Χλόη Μάντζαρη. Μια πλειάδα χορευτών θα μας παρασύρει σε ρυθμούς tempo di tango, tango habanera, tango bolero, tango beguine, tango swing, foxtrot, charleston, tempo di valse που σφράγισαν την ιστορία του ελληνικού τανγκό, γνωστού και ως Tango Greco.

Έναρξη προπώλησης
Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες – κρατήσεις
210 7282 333, www.megaron.gr
Oμαδικές κρατήσεις: 210 7282 367
 
 
 

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας