Τα Ιόνια ο καλύτερος προορισμός σύμφωνα με έκθεση στη Νάπολη!!

Πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη η έκθεση τουρισμού «ΒΟRSA MEDITERRANEA DEL TOURISMO». Είναι η μεγαλύτερη στη Νότια Ιταλία και προσελκύει μεγάλο αριθμό εκθετών. Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών συμμετείχε μέσω του ΕΟΤ σε περίπτερο 160 τ.μ με stand για κάθε νομό.

Τα Ιόνια Νησιά ανάμεσα σε 800 εκθέτες, βραβεύτηκαν σαν ο καλύτερος προορισμός της έκθεσης και η ΕΤΙΝ για την οργανωτική αρτιότητα της συμμετοχής.
Το βραβείο παρέλαβε από τον Δ/ντη της έκθεσης BMT κ. Fabrizio Cantella ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΙΝ κ. Παναγιώτης Σκληρός.
Και για την φετινή χρονιά, αλλαγές ως προς την ταξιδιωτική συμπεριφορά των Ιταλών δεν αναμένονται, κυρίως λόγω των οικονομικών συγκυριών. Τα κράτη προσπαθούν να κρατήσουν τις δυνάμεις τους η να περιορίσουν τις όποιες απώλειες.
Οι Ιταλοί προτιμούν τις indivintual διακοπές σε ποσοστό 60%. Το υπόλοιπο 40% κινείται μέσω Tour Operator. Στην κεντρική και νότια Ιταλία υπάρχουν περίπου 110 Tour Οperators που διακινεί ο καθένας περίπου στα 60.000 άτομα ετησίως.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των εισερχόμενων Ιταλών τουριστών στην Ελλάδα, άνω του 60% προέρχεται από την κεντρική και κυρίως τη νότια Ιταλία.
Το 2008 1.200.000 Ιταλοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα ενώ το 2009 1.353.000.
Οι διανυκτερεύσεις το 2008 ήταν 10.476.000 ενώ το 2009 12.310.000 και ο τζίρος το 2008, 867 εκατομ. ευρώ. Το 2009, 874 εκατομ. ευρώ.
Εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών και του ΣΕΕΝ επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΠΙΝ και εξέθεσαν τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα περίοδο.
Ο Δ/ντής ΕΟΤ Ρώμης κ. Μ. Σκληβανιώτης δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από το ελληνικό κράτος με κατεύθυνση την αύξηση του ρεύματος τουριστών μέσω στρατηγικών κινήσεων.
Εξάλλου σε ειδική αίθουσα της έκθεσης διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ Ρώμης Workshop με θέμα τον Τουρισμό Πολυτελείας. Στο Workshop συμμετείχαν ξενοδοχεία πολυτελείας από όλη την Ελλάδα.
Το περίπτερο επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι και TO.
Η ΕΤΙΝ παρέδωσε στον Δ/ντη ΕΟΤ κ. Μ. Σκληβανιώτη προσκλήσεις της Γ.Γ. της ΠΙΝ κας Βασιλικής Αλεξανδρίδου προς δημοσιογράφους με σκοπό να επισκεφθούν τα νησιά του Ιονίου και να αρθρογραφήσουν για αυτά.
Στα πλαίσια των ενεργειών για την ενίσχυση του Ιταλικού τουριστικού ρεύματος προτάσεις του ΕΟΤ Ρώμης για ειδικές εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην Γ.Γ. της ΠΙΝ κας Βασιλικής Αλεξανδρίδου.
Παρέστη για την Κέρκυρα ο Π. Κουβάς Νομαρχιακός Σύμβουλος, και οι υπάλληλοι της ΝΑΚ, Γ. Παπαβλασόπουλος και Σ. Τριβυζά.
Για την Ζάκυνθο η Μ. Γεωργομανώλη και Α. Αγαλιώτης και Μ. Μπολίδης.
Για την Κεφαλονιά ο Μ.Κλαουδάτος εκπρόσωπος της ΝΑΚ και η
Ι. Γεωργοπουλου – Δαμίκου και ο Π.Δαμίκος.
Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ.
Για την ΕΤΙΝ ο Δ.Σ, Π.Σκληρός και Σ. Θύμης.

Αναδημοσίευση απο το www.kolivas.de 

<<Μπράβο στα Επτάνησα μας και σε  όλους του φορείς που συνέφεραν στο αποτέλεσμα της έκθεσης! Κάτι μου λέει ότι στη περιοχή μας  η κρίση θα περάσει και δε θα επηρρεάσει την τουριστική κίνηση...Είδομεν!>>
Σπύρος Κούρτης

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας