Αφιέρωμα στην Eπτανησιακή μουσική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 23/04 έως 30/04/2010

Οι ελληνικές μουσικές γιορτές αποτελούν έναν κύκλο συναυλιών που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Αθηνών κάθε άνοιξη εδώ και έξι χρόνια. Φέτος θα διαρκέσουν από 23 μέχρι 30 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένες στην επτανησιακή μουσική του 19ου και 20ού αιώνα, με έμφαση στην όπερα και το μουσικό θέατρο έως το 1953.
Με μεγάλα αφιερώματα στο Μάντζαρο και στο Σαμάρα η Ορχήστρα Αθηνών τιμά τους επτανήσιους συνθέτες, ενώ θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ επτανησιακής μουσικής.
Στο πλαίσιο της γιορτής της ελληνικής μουσικής θα πραγματοποιηθεί και συνέδριο με θέμα την επτανησιακή όπερα και το μουσικό θέατρο έως το 1953.
Η ελληνική μουσική γιορτή θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!

Για περισσότερες πληροφορίες (τιμές εισιτηρίων, ώρες κτλ) πατήστε ΕΔΩ! 

www.in.gr

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας