Δήμος Κερκυραίων: Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ"


Την Κυριακή, 16 Μαίου 2010, εγκαινιάζεται στην “Αίθουσα Τέχνης” (Κήπος Παλαιών Ανακτόρων) η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ του  κ. Bryan Pierson, σύγχρονου καλλιτέχνη με μεγάλη δεξιοτεχνία στην υδατογραφία.
Η έκθεση περιλαμβάνει όψεις λιμανιών σε αστικά τοπία και τοπία της υπαίθρου καθώς και ενδιαφέρουσες σκηνές της καθημερινής ζωής από τα ίδια περιβάλλοντα. Η ομορφιά των τοπίων αποδίδεται με μία εξαιρετική ακρίβεια ενώ η ατμόσφαιρα τους με αξιοσημείωτη ευαισθησία.
Η έκθεση αποτελεί ένα σύντομο  ταξίδι στο παρελθόν των τοπίων και μία προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας τους  για την ίδια την τέχνη που δημιουργείται επί δύο αιώνες στην Κέρκυρα.
Η κατάθεση της μαρτυρίας του κ. Pierson καθώς και η δημιουργία των έργων του στην Κέρκυρα (μόνιμος κάτοικος) αποτελεί μία πολύ σημαντική υπενθύμιση των σχέσεων της επτανησιακής τέχνης με την ευρωπαϊκή και κυρίως την παράδοση στην Μεγάλη Βρετανία.
 Διάρκεια 16-30 Μαίου 2010. Ώρες λειτουργίας 10.00-15.00 (εκτός  Δευτέρας).

www.corfutime.gr                                                         Σπύρος Κούρτης

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας