Τα Κύθηρα βολιδοσκοπεί ο όμιλος "Trump"



Την ελληνική αγορά ακινήτων, με έμφαση στις περιοχές των νησιών, βολιδοσκοπεί ο όμιλος "Trump Organization", ιδιοκτησίας του Αμερικανού Κροίσου Ντόναλντ Τραμπ, (φωτό) με στόχο να τοποθετήσει την επιχειρηματική "σημαία" του και επί ελληνικού εδάφους, υλοποιώντας επενδύσεις, όπως η ανάπτυξη ξενοδοχείων σε αστικά επιχειρηματικά κέντρα, παραθεριστικών συγκροτημάτων, αλλά και οικιακών χρήσεων.
Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ο όμιλος -που για πρώτη φορά προσεγγίζει την ελληνική αγορά- ξεκίνησε ήδη τις πρώτες διερευνητικές επαφές με Ελληνες επιχειρηματίες του κλάδου της ανάπτυξης ακινήτων ("developers"), όπως αποκάλυψε, ο αντιπρόεδρός του, Σάτον Γουΐλερ, στο περιθώριο του 15ου συνεδρίου του CEREAN (Δίκτυο Κτηματομεσιτικών Εταιρειών Κεντρικής Ευρώπης), στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ.
«Έπειτα από την εξασφάλιση των δύο πύργων στην Κωνσταντινούπολη, μας ενδιαφέρει πολύ και η νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα τα Kύθηρα και η Kρήτη. Γνωρίζουμε ότι οι περιοχές αυτές έχουν πολύ καλό κλίμα και είναι υψηλοί προορισμοί μόνιμης κατοικίας για αρκετούς βορειοευρωπαίους. Bρισκόμαστε σε επαφές με ανθρώπους στην Eλλάδα για να αποκτήσουμε γη στην κυριότητά μας. Bέβαια υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλες περιοχές της χώρας σας, αλλά και κατ’ επέκταση στην ευρωπαϊκή Mεσόγειο» και πρόσθεσε ότι «ο όμιλος στρέφει γενικότερα την προσοχή του στα λεγόμενα "προβληματικά ακίνητα", γνωστά διεθνώς με τον όρο "distressed assets"».
Bασικός αντίπαλος του ομίλου, το ισχυρό ενδιαφέρον των Ρώσων επιχειρηματιών για αγορές ακινήτων.  Έπειτα από την «κατάκτηση» της βόρειας Eλλάδας, φαίνετε να καλοβλέπουν και αυτοί με τη σειρά τους  το νότο, όπου και βρέθηκαν για δύο ημέρες στο νησί μας με σκοπό να «βολιδοσκοπίσουν» την εγχώρια αγορά. Eίχαν γεύμα εργασίας με την υπεύθυνη μεσιτικού γραφείου και φεύγοντας, έδωσαν την υπόσχεση ότι θα επανέλθουν την Άνοιξη.

www.tsirigo.gr

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας