ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ

Το  Δ.Σ. της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών στα πλαίσια της διαρκούς φροντίδας διατήρησης ζωντανής της μνήμης του Εθνικού μας Ποιητή, ανταποδίδει την τιμή στα ιδρύματα που εν ζωή και κατά τον θάνατό του τίμησαν τον ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας) σε πανηγυρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συγκεντρώσεων του ανακαινισμένου Μουσείου Σολωμού (Μουράγια) το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 και ώρα 20.00.
Ομιλητές: Περικλής Παγκράτης: «Εισαγωγικά – η ανταπόδοση μιας έγκαιρης τιμής», Νάσος Λαβράνος: «Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Ιόνιος Ακαδημία) και Διονύσιος Σολωμός», Δημήτρης Ζυμάρης: «Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας και Διονύσιος Σολωμός», Κώστας Καρδάμης: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας και Διονύσιος Σολωμός».
Αντιφωνήσεις από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρη Τσουγκαράκη, τον Πρόεδρο της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας κ. Γιάννη Πιέρη και τον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας κ. Γιάννη Γραμματικό.
Η είσοδος  είναι ελεύθερη και η αίθουσα κλιματίζεται.

www.corfutv.gr                                                                                                        
     Ευχαριστούμε το μέλος της ομάδας μας κ.Γεράσιμο Νίνο για το παραπάνω θέμα.                                     
                                                                                                          Σπύρος Κούρτης

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας