Η Κέρκυρα το 1962 - Βίντεο ντοκουμέντο!

 ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!
Δείτε ένα μικρού μήκους βίντεο ντοκουμέντο - αφιέρωμα στην Κέρκυρα από την British Pathe, την παλαιότερη εταιρεία Media του Κόσμου όπως το έχει αναρτήσει στο αρχείο της ιστοσελίδας της.

Το βίντεο μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 23/04/1962 και παρουσιάζει την άγνωστη τότε Κέρκυρα σαν την απόλυτη απόδραση από την σκληρή εργασιακή καθημερινότητα του Λονδίνου και των αστικών κέντρων  γενικότερα. Εντυπωσιακή είναι η ποιότητα της εικόνας δεδομένου ότι οι λήψεις έγιναν πριν το 1962!
Μεταξύ άλλων θα δείτε την Παλαιοκαστρίτσα, την παραλία της Γλυφάδας και τη διαδρομή προς αυτήν (με γαιδουράκι ανάμεσα σε ελαιόδρεντρα), το ξενοδοχείο Corfu Palace, το κέντρο της παλιάς πόλης με τα μανάβικα και μαγαζιά τοπικών προϊόντων της εποχής (φρέσκα αυγά κ.α), τους πλανόδιους πωλητές καθώς και τα πρώτα τουριστικά μαγαζιά της πόλης. Επίσης αξίζει να προσέξετε την εντύπωση που προκαλεί στους περαστικούς το αμάξι που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα, καθώς και τη θέα από το Κανόνι με το καταπράσινο "Πέραμα" πριν ακόμη δομηθεί η ευρύτερη περιοχή. 

Για να δείτε το Βίντεο αρκεί να κάνετε κλικ στην εικόνα που ακολουθεί.

CORFU



http://www.corfuland.gr

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας