Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης -Παράρτημα Κέρκυρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 
    ΜΗ         ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ          ΟΡΓΑΝΩΣΗ
       ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ





Κέρκυρα  09/08/2010



                                                                                                                       ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – παρ/μα Κέρκυρας, συνέδραμε  επικουρικά, με επίγεια μέσα, το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση των δυο  μεγάλων πυρκαγιών, οι οποίες εκδηλώθηκαν η μια αργά το βράδυ της Τετάρτης 04/08 και η άλλη το απόγευμα  της Κυριακής 08/08 σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Θιναλίων.

Παρότι η μορφολογία του εδάφους, η πυκνή βλάστηση και γενικότερα το ανάγλυφο και της περιοχής ήταν δύσβατο και με μεγάλη κλίση, ο συντονισμός και η απόλυτη συνεργασία όσων συμμετείχαν στην κατάσβεση ήταν άψογος με το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλους, τον περιορισμό της πυρκαγιάς αρχικά και τέλος την απόλυτη κατάσβεσή της.

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κάλυψαν και τον τομέα Α΄ Βοηθειών στις εν λόγω επιχειρήσεις, όπου αυτό κατέστη αναγκαίο.


Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας συγχαίρει την ΕΟΔ Κερκύρας για το δύσκολο λειτούργημα που έχει αναλάβει και να σημειώσουμε εδώ ότι απο αποτελείται απο εθελοντές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΕΟΔ Κερκύρας παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους: http://www.hrt-corfu.org.gr/

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας