Οι «Τραγουδιστάδες» ενώνουν την ομογένεια στην Νέα Υόρκη


Για μία και μόνο στιγμή θα θέλαμε να διακτινιστούμε στη Νέα Υόρκη, μόνο και μόνο για να απολαύσουμε ένα μικρό μέρος από το πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουν, αύριο και μεθαύριο, στους ομογενείς της Νέας Υόρκης, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Καντάδες, αρέκιες, αρριέτες, επτανησιακά τραγούδια, με την έξοχη ανάλυση του Γιώργου Φιορεντίνου, θα γεμίσουν την αίθουσα του «Σταθάκειου Πολιτιστικού Κέντρου» της πολύ μακρινής αλλά και πολύ κοντινής μας Νέας Υόρκης, γιατί είναι βέβαιο ότι όλοι έχουμε ένα συγγενή εκεί, που αγαπάμε πολύ και θα ήταν ωραίο να είμαστε εκεί, για να μοιραστούμε μαζί τους τις νότες και τα τραγούδια της πατρίδας μας.
Είναι γεγονός ότι οι ομογενείς έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι έχει σχέση με την ιδιαίτερη πατρίδα τους, ίσως, γιατί το στερούνται και το νοσταλγούν. Οι «Τραγουδιστάδες», λοιπόν, θα τους θυμίσουν, με την ποίηση και τη μελωδία, στιγμές από τα νησιά μας, που όλοι έχουμε αγαπήσει.
Αναμφίβολα, η προσφορά των «Τραγουδιστάδων τση Ζάκυθος» στον τομέα αυτό είναι
αξιόλογη, γιατί μεταφέρουν τη μουσική μας και τα τραγούδια μας σε κάθε γωνιά της Γης που υπάρχουν Έλληνες και έχουν καταστεί, πλέον, οι καλύτεροι πρεσβευτές του πολιτισμού μας.
 www.kolivas.de
www.imerazante.gr

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας