Στη Καστοριά οι "Φαίακες της Θεσσαλονίκης"
Ο Σύλλογος Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» θα συμμετέχει, ύστερα από σχετική πρόσκληση, στο 2ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στη Καστοριά  πλατεία Ν. Ζούζουλης,  το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011  το βράδυ.
Στην εν λόγω εκδήλωση οι Φαίακες θα μεταφέρουν στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας κερκυραϊκούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια . Στο τέλος η ορχήστρα του συλλόγου θα συνεχίσει προσφέροντας ένα λαϊκό πρόγραμμα με ελληνικούς χορούς και τραγούδια. Επίσης θα μοιρασθούν διάφορα φυλλάδια τα οποία θα έχουν σχέση με την τουριστική προβολή του νησιού των Φαιάκων.
Παράλληλα ο σύλλογος ετοιμάζετε, στο άμεσο μέλλον και για άλλες επισκέψεις σε πόλεις και χωριά της Β. Ελλάδος. Ακόμα για την πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη θρησκευτικού ,ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας