Υποδοχή του Αντεπιστέλλοντος Μέλους κ. Γεωργίου Παξινού από την Ακαδημία Αθηνών

                                                                                                                                Αθήνα 23/11/2012

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                          "Υποδοχή του Αντεπιστέλλοντος Μέλους κ. Γεωργίου Παξινού"

Την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 η Ακαδημία Αθηνών υποδέχθηκε το Αντεπιστέλλον Μέλος κ. Γεώργιο Παξινό, καθηγητή Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Νέας Νοτίου Ουαλίας (Σύδνεϋ) της Αυστραλίας.


 Από την αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών

 Το νέο μέλος προσφώνησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Γεώργιος Κοντόπουλος και στη συνέχεια, ο Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Στεφανής παρουσίασε το επιστημονικό  έργο του νέου μέλους.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Γεωργίου Παξινού με θέμα:

"Έχει ο εγκέφαλος το κατάλληλο μέγεθος;"


 Άγαλμα Σίνα

 Την τελετή  τίμησαν με την παρουσία τους  οι ακαδημαϊκοί Κ. Δεσποτόπουλος, Γρ. Σκαλκέας, Κική Δημουλά, ο μη ακαδημαϊκός Ι. Γρίβας που έχει διατελέσει υπηρεσιακός πρωθυπουργός στις εκλογές 1989, η Πρόεδρος της ''ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ'' κα Ελένη Κονοφάου, η Πρόεδρος της ''ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ'' κα Κατερίνα Μαρούλη - Γρηγορίου, κ.ά.


 Γεώργιος Παξινός - Ελένη Κονοφάου



 Ελένη Κονοφάου - Γεώργιος Παξινός - Κατερίνα Μαρούλη  Γρηγορίου


 Μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε δεξίωση στα γραφεία της ''ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ'', με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος ''Μνηστήρες", των Τάσου Ζαφειρίου και Βαγγέλη Μιχαλάτου από την Ιθάκη.


Γεώργιος Παξινός - Κατερίνα Μαρούλη  Γρηγορίου - Μέλπω Λεκατσά


''ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ''


Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας