Δελτίο Τύπου 17/5/2013





Αθήνα 17/5/2013



ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, πιστό στους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε και με αφορμή την 149η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, δημιουργεί ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με την επωνυμία "Ιόνιος Βιβλιοθήκη  Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας", σε αγγλική ονομασία "Ionian Library of the Hellenic Union of Ionians"  και συντομογραφία "Ιόνιος Βιβλιοθήκη Ε.Ε.Ε".

H Ιόνιος Βιβλιοθήκη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση του Άγη Κερκέτη, μέλους της Ε.Ε.Ε., με σκοπό να συμβάλλει στη συνολική πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των μελών και φίλων της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, προβάλλοντας τον επτανησιακό πολιτισμό τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. στα άμεσα σχέδιά του, εκτός από το ιστολόγιο ionianlibrary.blogspot.gr πρόκειται να λειτουργήσει και επίσημη ιστοσελίδα της Ιονίου Βιβλιοθήκης Ε.Ε.Ε. φιλοδοξώντας να στεγάσει τον πνευματικό της πλούτο σε δικό της κτίριο, εντείνοντας τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης και την επικοινωνία μπορείτε να συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/groups/ionianlibrary/

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας