ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "Φαίακες - Σύλλογος Κερκυραίων Θεσσαλονίκης"


ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤH ΝΕΟΛΑΙΑ  ΜΑΣ

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ  Β. ΕΛΛΑΔΟΣ «Οι Φαίακες» βρέθηκε κοντά στα νιάτα της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά πλαισίωσε με τη χορευτική ομάδα τη χορωδία και την ορχήστρα του συλλόγου, τις εκδηλώσεις για την αποχαιρετιστήρια γιορτή των μαθητών του 94ου Δημοτικού σχολείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Οι μαθητές, οι γονείς, οι δάσκαλοι και πλήθος κόσμου που είχαν κατακλίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος, απόλαυσαν και χειροκρότησαν τους κερκυραϊκούς  χορούς και τα τραγούδια.
 Ήταν μια πανέμορφη γιορτή στην οποία οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν στην εκδήλωση και σκόρπισαν το γέλιο και τη χαρά με το δικό τους μοναδικό τρόπο και απέσπασαν τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια απ' όλους τους παρευρισκομένους, έδωσαν δε ένα δυνατό παράδειγμα ότι η νεολαία μας είναι σε θέση να στήσει γερά και έμπιστα  θεμέλια για το μέλλον της πατρίδας μας. Αξίζει ένα μεγάλο εύγε σ' αυτά τα παιδιά.


Η έδρα του συλλόγου βρίσκεται δίπλα στο σχολείο και υπάρχουν  στενοί δεσμοί μεταξύ του Συλλόγου των γονέων, των δασκάλων  και των μελών του Κερκυραϊκού Συλλόγου.


Το ενδιαφέρον των μαθητών και του κόσμου για το νησί των Φαιάκων ήταν πολύ μεγάλο και συνεχώς ρωτούσαν και έπαιρναν πληροφορίες για τον πολιτισμό, τις παραδόσεις  και τις διευκολύνσεις μετάβασης στο νησί λόγω Εγνατίας οδού και ακόμα ότι η Κέρκυρα είναι ο τόπος που θα μπορέσουν άνετα, φιλόξενα, οικονομικά και πολιτισμένα, να κάνουν τις εκδρομές τους και να παραθερίσουν  απολαμβάνοντας τις ομορφιές του νησιού. Οι Φαίακες όπως γίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις, μοίρασαν φυλλάδια με πληροφορίες και φωτογραφίες για την Κέρκυρα.





Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας