Δελτίο Τύπου - Αφιέρωμα στα Επτάνησα με διπλό CD - Εφημερίδα Δημοκρατία 6/10/2013



Αθήνα 3/10/2013


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στο κυριακάτικο φύλλο της στις 6 Οκτωβρίου τιμά με ειδικό αφιέρωμα, τα Επτάνησα και την ένωσή τους με την μητέρα Ελλάδα  και παρουσιάζει τη «συναυλία αφιέρωμα στην Επτανησική μουσική», που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2012 στο θέατρο Badminton, με τη χορωδία και μαντολινάτα της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, μέσα από την έκδοση του διπλού cd.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη συναυλία προβλήθηκε μέσα από τη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ αλλά και μέσω ERTworld όπου και αποκόμισε πλήθος επαινετικών - συγκινητικών σχολίων, από κατοίκους της Ελλάδας και του απόδημου Ελληνισμού.

Ευχαριστούμε θερμά την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον εκδότη της, για την πρωτοβουλία της έκδοσης του ειδικού αυτού αφιερώματος στα Επτάνησα με την υπογραφή του National Geographic και ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας, στην έκδοση του διπλού cd από την εν λόγω συναυλία.

Η Ε.Ε.Ε. , για να τιμήσει το ιστορικό γεγονός, ανακοινώνει σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, οι οποίες θα κορυφωθούν το έτος 2014.


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ





Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας