Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών - Δελτίο Τύπου


Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2014

Λαμπρή Τελετή: Κόψιμο της Πίτας - Βραβεύσεις

Ο πρόεδρος κ. Τάσος Βαλλιανάτος και το Δ.Σ της Κεφαλληνιακής αδελφότητας Αθηνών νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το πλήθος των Κεφαλλήνων, το οποίο μας τίμησε με την παρουσία του στην κοπή της πίτας μας στις 18 Ιανουαρίου στο πνευματικό κέντρο Βριλησσίων.


Ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός ήταν η παρουσία πολλών νέων ανθρώπων της Κεφαλληνιακής παροικίας της Αθήνας που έσπευσαν να στηρίξουν την όμορφη εκδήλωση μας! Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Αθήνας γιόρτασε με τον πιο όμορφο τρόπο τα 107 χρόνια της ιστορίας της.


Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον Πανοσιολογιότατο πατέρα Νικόλαο Χαρτουλιάρη που ευλόγησε την πίτα μας, το δήμαρχο Βριλησσίων και την κα Αντωνία Μοσχοπούλου για τη συμβολή τους, στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης μας καθώς επίσης το μαέστρο μας Παναγή Μπαρμπάτη, την ανερχόμενη υψίφωνο Ολγιάννα Πανίτσα - Μεταξά και τη χορωδία του ιερού ναού Αγίου Γερασίμου Ιλισίων.


Τη βραδιά λάμπρυναν με την παρουσία τους οι βραβευθέντες επιφανείς Κεφαλλήνες, ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τ. Νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης, o αθλητής Γιώργος Ποταμιάνος, ο Νικόλαος Μεγαδούκας και ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού ρομπόλας Γεράσιμος Μεσολωράς.

  
Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Αδελφότητας και καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες και μικρή δεξίωση στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, με τη βοήθεια του Συνεταιρισμού της Ρομπόλας, που πρόσφερε στον κόσμο να δοκιμάσει υπέροχες ποικιλίες κρασιού.


Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο πρ. υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Κεκκάτος, η βουλευτής κα. Καραμανλή, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Ανδρέας Κωνσταντάτος, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Φιοραβάντες, το μέλος τους ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου κ. Μπάμπης Αναλυτής, ο διοικητής της Πολυκλινικής Αθηνών κ. Παντελής Αμούργης, η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας κα Κονοφάου, ο Γ.Γ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Πειραιά κ. Σκλαβούνος, ο Πρόεδρος του Κεφαλλονιτών Κηφισίας και Βορείων Προαστίων κ. Κεκκάτος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής κος Διονύσης Χριστοφοράτος, το μέλος του ΔΣ των απανταχού Δειληνάδων κα Μπαλτσαβιά, κ.α.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας