Πρόσκληση παρουσίασης βιβλίου «Δέκα μορφές - Δέκα ιστορίες»


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών σας προσκαλεί στις 26 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Καπράνου «Δέκα μορφές - Δέκα ιστορίες» {μυθιστορηματικές βιογραφίες] - Εκδόσεις Ιωλκός.


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Γενναδίου 8 & Ακαδημίας (7ος όροφος), στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ».

• Χαιρετισμούς θα απευθύνουν: ο Παύλος Ναθαναήλ, Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. και ο εκδότης Κώστας Κορίδης.

• Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Νατάσα Μποζίνη, ιστορικός ερευνητής - δημοσιογράφος και ο συγγραφέας του έργου, Γιώργος Καπράνος.

• Θα ακολουθήσουν αποσπάσματα του έργου και απαγγελίες από την ηθοποιό Νέλλυ Γκίνη και τον δημοσιογράφο Αντώνη Πυλιαρό, ο οποίος και θα διευθύνει και την εκδήλωση.


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Παύλος Ναθαναήλ                                 Αυγερινός Ανδρέου


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στις πνευματικά άνυδρες εποχές που ζει ο σύγχρονος άνθρωπος, εγκλωβισμένος στο κλίμα της γενικευμένης ευτέλειας και της πνευματικής παρακμής που κυριαρχεί στην κοινωνική μας ζωή, μια απόπειρα αντίδρασης και απόδρασης με όπλο τη γνώση και την ιστορική αναζήτηση, μοιάζει με το ζωογόνο άνεμο που μας προσφέρει ριπές αναγκαίας και χρήσιμης αυτογνωσίας.

Οι μυθιστορηματικές βιογραφίες αυτού του βιβλίου, μας οδηγούν σε περασμένες εποχές, κρίσιμες για τον τόπο, την ελευθερία, τον πολιτισμό και την ύπαρξή του.

Οι Διονύσιος Σολωμός, Ανδρέας Κάλβος, Ανδρέας Λασκαράτος, Χαρίλαος Τρικούπης, Κωστής Παλαμάς, Κωνσταντίνος Καβάφης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Νίκος Καζαντζάκης, Άγγελος Σικελιανός και Γιάννης Ρίτσος, αποτελούν τις πηγές έμπνευσης για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου.

Φιλοδοξία του συγγραφέα, είναι να καλέσει τον αναγνώστη σ’ ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν. Η «μηχανή» του χρόνου είναι πρόθυμη να μας βοηθήσει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο κάθε λαός και ο καθένας από μας, είναι η συνέχεια του χθες. Αυτό το χθες, μας γνέφει να το γνωρίσουμε και με τη γνώση του, ίσως κατορθώσουμε να σχεδιάσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας.-
Γ. Κ.


Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας