Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Δελτίο Τύπου
Θεσσαλονίκη 19/03/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για όλους σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, πρόκειται να πραγματοποιήσει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη τα σεμινάρια θα γίνουν την Κυριακή 23 Μαρτίου και, επαναληπτικά, την Κυριακή 13 Απριλίου, ενώ στην Αθήνα τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν με τη συνδιοργάνωση της Interamerican, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Απριλίου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για αυτοτελή σεμινάρια κι όχι για σειρά προγραμμάτων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα έχουν εξάωρη διάρκεια (9.00 – 15.00), ενώ θα δημιουργηθούν γκρουπ λίγων ατόμων.

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
- Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ – BLS)
- Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED)
- Αντιμετώπιση Πνιγμονής
- Πλάγια Θέση Ασφαλείας

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), η οποία έχει τετραετή ισχύ.

Η εκπαίδευση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Interamerican, στην οδό Λ. Συγγρού 124 – 126, η οποία – στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας της με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – παραχώρησε αίθουσα στην Ε.Ο.Δ. για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στο κτίριο ΤΑΞΥΠ (χρησιμοποιείται από τα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ), το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και 3ης Σεπτεμβρίου (δίπλα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Πληροφορίες σχετικά με το κόστος και τη δήλωση συμμετοχής μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο 2310 310649 ή στο inform@hrt.org.gr.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Κεντρική Διοίκηση - Θεσσαλονίκη
Εμ. Παππά 5, T.K. 542 48, Θεσσαλονίκη
τ: 2310310649 | e: inform@hrt.org.gr | www.hrt.org.gr

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας