Δελτίο Τύπου Συναυλίας «ΑΠ' ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Bel canto d' amore»Αθήνα 12/4/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μουσική Πανδαισία»

Τη Δευτέρα στις 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Badminton η μεγάλη λυρική συναυλία «ΑΠ' ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Bel canto d' amore»


Συμφωνική Μαντολινάτα του Ιονίου "Παναγής Μπαρμπάτης" της Ε.Ε.Ε.

Με αφορμή την 150η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα, η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, μετά την επίσημη ίδρυση των μουσικών της συνόλων το 2012 (Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών, Μαντολινάτα & Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής), παρουσίασε την «Συμφωνική Μαντολινάτα του Ιονίου "Παναγής Μπαρμπάτης" της Ε.Ε.Ε.


Συμφωνική Μαντολινάτα του Ιονίου "Παναγής Μπαρμπάτης" της Ε.Ε.Ε.

Οι 2500 θεατές που κατέκλυσαν το Θέατρο Badminton και τίμησαν με την παρουσία τους την ιστορική συναυλία με την πρεμιέρα της νέας ορχήστρας, χειροκρότησαν με πάθος μέσα σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού αλλά και βαθιάς συγκίνησης, 90 χορωδούς και μουσικούς επί σκηνής.


Θέατρο Badminton

Την πρεμιέρα της συμφωνικής μαντολινάτας τίμησε με την συμμετοχή της η μοναδική Χορωδία της Κέρκυρας. Οι πανέμορφες Κερκυραϊκές φωνές ενώθηκαν με τις φωνές της Χορωδίας Λυρικών Καλλιτεχνών της Ε.Ε.Ε. σχηματίζοντας μια μεγάλη 70μελή ανδρική χορωδία, όπου μαζί με την 20μελή ορχήστρα οδήγησαν το κοινό ονειρικά, σ' ένα μαγευτικό ταξίδι με καράβι το Ιόνιο, στις μουσικές του κόσμου.


Χορωδία Κέρκυρας - Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών Ε.Ε.Ε - Συμφωνική Μαντολινάτα Ε.Ε.Ε.
 Συμφωνική Μαντολινάτα του Ιονίου της Ε.Ε.Ε.

Με την μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Ε.Ε.Ε.,  Επτανήσιου μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος είχε και τις ενορχηστρώσεις όλων των έργων, το θέατρο γέμισε με μαγικούς ήχους από τις εκπληκτικές ερμηνείες των κορυφαίων καλλιτεχνών: Αντώνη Κορωναίου, Ελπινίκης Ζερβού, Ελένης Βουδουράκη, Παντελή Κοντού, Μπάμπη Βελισσάριου, Χρήστου Αμβράζη και της πρωτοεμφανιζόμενης με καταγωγή από την Κεφαλονιά Ολγιάνας Πανίτσα, ταξιδεύοντας τους ακροατές σε μία μουσική μέθεξη με υψηλές συναισθηματικές κορυφώσεις.


Παναγής Μπαρμπάτης 

Την μουσική προετοιμασία των έργων στην Χορωδία Κέρκυρας είχε η καταξιωμένη μαέστρος κα Χριστίνα Καλλιαρίδου, η οποία ξεσήκωσε το κοινό με τον Κερκυραϊκό χορό «Ρούγα» στην παρουσίασή της επί σκηνής.


Χορωδία Κέρκυρας - Συμφωνική Μαντολινάτα Ε.Ε.Ε. - Χριστίνα Καλλιαρίδου

Ο δημοσιογράγος Γιάννης Πολίτης με καταγωγή από το Μεγανήσι Λευκάδας, άνοιξε την αυλαία της συναυλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις σχέσεις που δημιουργήθηκαν από την ένωση των επτανήσων με την Ελλάδα, με τον δικό του ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό τρόπο και ενθουσίασε το κοινό.


Γιάννης Πολίτης

Στο πρώτο μέρος, οι σολίστ με τη συνοδεία των εγχόρδων της ορχήστρας, απέδωσαν μοναδικά επτανησιακές μελωδίες, ντουέτι, σερενάτες και νυχτωδίες όπως: ''Η ψαρόβαρκα'', "Όμορφη και παράξενη πατρίδα", "Ξανθός Απρίλης", ''Είσαι το Λιμάνι μου'', "Σερενάτα" Τ.Ξηρέλλη, "Η Πεσσαδιάνα", ''Ενθιμού'' κ.α ενώ οι χορωδίες απέδωσαν έργα όπως ''Η Αγράμπελη", "Ο Νυχτομπάτης", "ΕΒΙΒΑ" (απ' την όπερα ''ΕΡΝΑΝΙ'') κ.α.


Παντελής Κοντός - Αντώνης Κορωναίος


Ολγιάνα Πανίτσα, Ελένη Βουδουράκη, Ελπινίκη Ζερβού

Στο δεύτερο μέρος με την προσθήκη των πνευστών και των οργάνων η ορχήστρα μετατράπηκε σε ''συμφωνική μαντολινάτα'' αποκτώντας ένα μοναδικό ηχόχρωμα για να μας ταξιδέψει σ' όλο τον κόσμο με διάσημες μελωδίες όπως:'' Besame mucho'', ''Amapola'', ''My way'', ''Summertime'', "I could have danced all night", "Youkali", "Blue Spanish eyes", "Con te partiro", "Granada", "Amigos para siempre". Η συναυλία μας επιφύλλασε ένα πανυγηρικό finale με "Spente le Stelle", "Ο sole mio", "Funiculi - Funicula", ''Brindisi''(from ''La Traviata'').


Συμφωνική Μαντολινάτα "Παναγής Μπαρμπάτης" της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣαπό δεξιά προς αριστερά: Παναγής Μπαρμπάτης, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής ΚοντόςΠαντελής Κοντός, Ολγιάνα Πανίτσα, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος

Μπάμπης Βελισσάριος, Ελπινίκη Ζερβού

Γιάννης Τσέρτος

Χρήστος Αμβράζης, Παντελής Κοντός, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Ολγιάνα Πανίτσα, Ελένη Βουδουράκη, Ελπινίκη Ζερβού

Παντελής Κοντός , Χριστίνα Καλλιαρίδου, Παναγής Μπαρμπάτης, Χρήστος Αμβράζης, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Ολγιάνα Πανίτσα, Ελένη Βουδουράκη, Ελπινίκη Ζερβού

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η τιμητική βράβευση από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Κεφαλονιάς, κο Ευάγγελο Κεκάτο στον καταξιωμένο Επτανήσιο μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, για την 20ετή προσφορά του στο Επτανησιακό και διεθνές bel canto και στον Ελληνικό πολιτισμό.

Ευάγγελος Κεκάτος - Παναγής Μπαρμπάτης

«....................η μουσική ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων.»

Με αυτό το σημαντικό μήνυμα η Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Ε. κα Ελένη Κονοφάου, χαιρέτησε και ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, ανταλλάσσοντας ευχές και αναμνηστικά δώρα με τον Πρόεδρο της Χορωδίας Κέρκυρας κο Τάκη Μεταλληνό και την υπόσχεση, το μουσικό τους ταίριασμα να συνεχιστεί και σε άλλες μελλοντικές συναυλίες.


Ελένη Κονοφάου - Χριστίνα Καλλιαρίδου


Τάκης Μεταλληνός - Ελένη Κονοφάου

Tη συναυλία, τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κος Απόστολος Κακλαμάνης, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοϊλης, η Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κα Αναστασία Σαλή - Παπασαλή, ο Πρόεδρος των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κος Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών κος Τάσος Βαλλιανάτος, Προέδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων, ενώ ευχές απέστειλε ο επικεφαλής της "Επτανησιακής Αναγέννησης", κος Γεώργιος Καλούδης.


Ελένη Κονοφάου, Στέφανος Σαμοϊλης, Αναστασία Σαλή - Παπασαλή, Τάκης Μεταλληνός


Επιμέλεια Φωτογραφίας: η με καταγωγή από Παξούς, Ανθή Απέργη


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣΕπτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας