ΑΡΙΛΛΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ, ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2014



ΑΡΙΛΛΑΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ
ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2014

Η Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα διοργανώνει και φέτος  για 10η συνεχή χρονιά την πολιτιστική εκδήλωση  με θέμα " ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ"  το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014.


Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή παραγωγή κρασιού,  με τον πατροπαράδοτο τρόπο της περιοχής μας, από το κουβάλημα με το γάιδαρο και τα τερτικά, έως το πάτημα στο σκαφώνι, το ζίψιμο στο ζιφτήρι και το μάζεμα του μούστου με την κολόκα από τη σκάφη στο μπότη, με την συνοδεία τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών του τρύγου από τις γυναίκες του χωριού.

Το κρασί που κάναμε την προηγούμενη χρονιά θα προσφέρεται δωρεάν αγοράζοντας μόνο μια χειροποίητα ζωγραφισμένη κανάτα από τα μέλη του συλλόγου μας, την οποία μπορείτε να την γεμίσετε δωρεάν όσες φορές θέλετε.
Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου μας  θα παρουσιάσει χορούς του τόπου μας και θα ακολουθήσει γλέντι και χορός με την ορχήστρα ΦΑΙΑΚΕΣ.

Οι νοικοκυρές του Συλλόγου μας θα σας κεράσουν παραδοσιακό γλυκό -σταφύλι του κουταλιού.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 8:00μμ

Τηλ. επικονωνίας: 6932350908 
Σπύρος Καλούδης 
Πρόεδρος της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας Αρίλλα



Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας