Η Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων:
Παρουσίαση του βιβλίου «Η Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής (18ος – 19ος αι.)»


Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Η Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής (18ος – 19ος αι.)» το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων διοργανώνει την

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 – Ώρα 19:00
εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Κωστής Παλαμάς (Ακαδημίας 48 και Σινά, Αθήνα).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Ευθυμία Μαυρομιχάλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι συγγραφείς του: Δώρα Φ. Μαρκάτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Σταλίνα Βουτσινά, ΜΔΕ Ιστορικός Τέχνης, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα παρουσιάσει τις ερευνητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το Μουσικό Σύνολο του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα ερμηνεύσει έντεχνη ελληνική μουσική και θα ακοκουθήσει δεξίωση με ελληνικά κρασιά.

Στους προσκεκλημένους θα διανεμηθεί το βιβλίο «Η Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής (18ος – 19ος αι.)».




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας