Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας - Ιερά Αγρυπνία


Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας διοργανώνει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 8:00μμ. στον Ι. Ναό Αγ. Σοφίας Πόλεως, Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Οσίας Μητρός ημών Φιλοθέης της Αθηναίας.


Θα τελεστούν οι Ι. Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού μετά Λιτής, του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας ιερουργούντος του Εφημερίου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Κουλούρη. 

Η Αγρυπνία προβλέπεται να ολοκληρωθεί περίπου τις 01:00 πμ.

Θα ψάλλουν ο πρωτοψάλτης Γεώργιος Λαδοβρέχης και η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας.

Οι δράσεις και το έργο της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας τελούν υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου.

Σας προσκαλούμε να τιμήσουμε την Αγία Φιλοθέη και να βιώσουμε την ομορφιά της λατρευτικής ζωή της Εκκλησίας μας.
Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας