Δελτίο Τύπου - Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα – Hilton 2016Αθήνα 11/1/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠραγματοποιήθηκε στις 9  &  10/1/2016 το Φεστιβάλ Εθελοντισμού & Πολιτισμού χωρίς σύνορα – 2016, στο Hilton Athens με χιλιάδες επισκέπτες που προσήλθαν για να παρευρεθούν σε εκθέσεις, διαλέξεις,  συνεδριακές εκδηλώσεις με θεματολογία, παρουσιάσεις, κ.α. με διεθνείς συμμετοχές, οι οποίες  διεξαγόταν κατά την διάρκεια του Πολυσυνεδρίου Money Show που το φιλοξενούσε.
Ελένη Κονοφάου                                      Μαρία Γραμματικού
     Πρόεδρος Ε.Ε.Ε                                    Γεν.Γραμματέας  Ε.Ε.Ε
Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ήρθε σε επαφή με  μη κερδοσκοπικούς φορείς κοινωνικής προσφοράς που δραστηριοποιούνται στον εθελοντισμό  με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής αλληλεγγύης στα νησιά του Ιονίου, αλλά και με χιλιάδες επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερό της.

Στους επτανήσιους και τους φίλους των Επτανήσων που επισκέφθηκαν την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, προσφέρθηκε το διπλό cd από το αφιέρωμα στην επτανησιακή μουσική και ένα γούρι για Καλή Χρονιά. Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο και εκπρόσωποι της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ενημέρωναν και συζητούσαν με όλους τους επισκέπτες στο περίπτερο που είχε στηθεί ειδικά για την συγκεκριμένη συμμετοχή.Φυλλάδια διανεμήθηκαν για την ενημέρωση της εκστρατείας συγκέντρωσης φάρμακο – υγειονομικού υλικού , παιχνιδιών και σχολικών ειδών από την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ σε συνεργασία με το Σύλλογο Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Β. Ελλάδος «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ» και το Σύλλογο των εν Πάτραις Ιθακησίων «Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ» στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα αντίστοιχα, με την υποστήριξη επτανήσιων επιχειρηματιών, για την νοτιοδυτική περιοχή της Λευκάδας που πλήγηκε από τον εγκέλαδο.

Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας