ΜΠΕΚΕΤ_ΠΑΡΑΘΥΡΟ - Μια σκηνική σύνθεση της ομάδας Atomic No6


Μια σκηνική σύνθεση της ομάδας “Atomic No6”, βασισμένη στα έργα Λίκνισμα, Ανάσα και Πατήματα του Σάμιουελ Μπέκετ.

Στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου επί της οδού Τσιμισκή, στον αριθμό 28­30, είναι το σπίτι της οικογένειας Winter. Ο Emy Winter, κάθεται δίπλα στο αγαπημένο του παράθυρο, στην κουνιστή πολυθρόνα της μητέρας  του και λικνίζεται στον ρυθμό της ύπαρξης που του έχει επιβληθεί. Σε αυτή την κουνιστή πολυθρόνα, που έχει γίνει δική του πια, λικνίζεται και διερωτάται πότε ξεκίνησε όλο αυτό που είναι τώρα η ζωή του, μια ζωή που στην οικογένειά του κληροδοτείται από γενιά σε γενιά.

To Μπέκετ _Παράθυρο είναι ένα αυστηρά δομημένο ποίημα που διέπεται από πειθαρχημένη και αυστηρή λογική.  Είναι ένας αποσπασματικός και χωρίς γραμμική εξέλιξη μονόλογος που ανοίγει διάλογο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αλλά και ένας εσωτερικός διάλογος μεταξύ των γενεών, όπου η σιωπή καθίσταται πιο ανησυχητική από οποιοδήποτε πιθανό τους διάλογο.


Συντελεστές

Τέτα Αποστολάκη: οργάνωση παραγωγής
Δάφνη Γιαννουλάτου: σύλληψη / σκηνοθεσία
Έρση Γιαννουλάτου: video &  graphicdesign
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: ηχητικά περιβάλλοντα
Teaser & φωτογραφίες : Έρση Γιαννουλάτου

Αντώνης Γκρίτσης: ερμηνεία

και η Μάγια Λυμπεροπούλου: γυναικεία φωνή


Η Δάφνη Ιωάννα Γιαννουλάτου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1984 από Λευκαδίτες γονείς.

Αυτή τη στιγμή είναι υποψήφια διδάκτωρ το Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντικείμενο της διδακτορικής της έρευνας είναι οι “Παραστατικές Τέχνες (performing arts) και εκπαίδευση”.

Το 2007 αποφοίτησε από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Στη συνέχεια, απέκτησε τον τίτλο Masters of Art (Visual Language of Performance) του University of Arts London, ούσα υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος (A.Z.E.R.T. performance group, Γεωργία Τσαγκαράκη, Medea Electronique) και να δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας Πολιτισμού, Εκδόσεις Κοντύλι, Δια Πηλού και Σιδήρου, Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Ε.Κ.Π.Α.).

Το 2008 ανέλαβε για πρώτη φορά το visual design παραστάσεων (σύλληψη-σκηνοθεσία-σχεδιασμός περιβάλλοντος χώρου) όπου παρουσίασε τις σκηνικές συνθέσεις “Phase Lapse”, “Undroid”, και “p.01” (London 2008-2009), τις εγκαταστάσεις “Un Doing the Un” (London 2009) και “Beams of Light” (Αθήνα 2015).

Το 2015 έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Atomic No6 και έχει παρουσιάσει τις σκηνικές συνθέσεις: “Από τον Καθρέφτη Μέσα στον Καθρέφτη” (ΠολυχώροςΠολιτεία, Πάτρα 2012) και “EDIT – the scratch version” (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Cartel Τεχνοχώρος, Αθήνα 2014).

Αυτή τη στιγμή με την ομάδα της δουλεύει πάνω στην επόμενη σκηνική σύνθεση “Μπέκετ_Παράθυρο” βασισμένη στα έργα“Λίκνισμα”, “Ανάσα” και “Πατήματα” του Σάμιουελ Μπέκετ (ερμηνεία: Αντώνης Γκρίτσης, φωνή: Μάγια Λυμπεροπούλου) ενώ έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για την ανεξάρτητη παραγωγή του “Μονόλογος” του Χάρολντ Πίντερ.

ΠΗΓΗ: mylefkada.gr
Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας