ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6ου ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2017Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών & Διαποντίων Νήσων, και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διοργανώνει το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής Κέρκυρας  το Σάββατο 18 & Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου 2017  στις 6:00 μμ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Φρουρίου. 

Θα συμμετέχουν 14 χορωδίες από την Κέρκυρα, και τη Βουλγαρία:
  
1.Παιδική Χορωδία Καναλίων «Γεράσιμος Λαβράνος».
2. Παιδική Χορωδία Αχαράβης.
3. Παιδική Χορωδία Αρκαδάδων.
4. Μεικτή Χορωδία Καναλίων «Γεράσιμος Λαβράνος».
5. Χορωδία Χωρεπισκόπων.

6. Χορωδία Αφιώνα.
7. Χορωδία Καρουσάδων «Ντίνος Θεοτόκης».
8. Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων Αχαράβης. 
9. Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Επίσκεψης «Ο ΟΡΦΕΑΣ».
10. Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος».
11. Μεικτή Χορωδία Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης».
12. Γυναικεία Χορωδία VASIL ARNAOUDOF Σόφιας Βουλγαρίας.  
13. Βυζαντινή Χορωδία Ενορίας Υ. Θ. Ελεούσης Κυνοπιαστών.
14.Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας.

Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον θαυμαστό πλούτο της Εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης όπως διαμορφώθηκε μέσα από τους αιώνες στον τόπο μας. Το Βυζαντινό μέλος, την Εντόπια Κεκρυραϊκή Ψαλτική παράδοση, και την Ευρωπαϊκή πολυφωνία.
Μιά γιορτή και αναψηλάφηση της Ιστορίας του Μουσικού μας Πολιτισμού, των πηγών της μουσικής παράδοσης του τόπου μας, μήτρα της οποίας αποτελεί η Εκκλησιαστική μουσική και Ψαλτική Τέχνη.


Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας