ΤΟ ΚΡΙΚΕΤ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Με έναν σημειολογικά ιδιαίτερο φιλικό αγώνα ξεκίνησε την Κυριακή 9 Μαΐου στην Κέρκυρα  το Διεθνές Φεστιβάλ Κρίκετ που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία. Η αρχαιότερη ελληνική ομάδα, ο «Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος», έπαιξε με το μέλλον του αθλήματος, την Εθνική Ελλάδος κάτω των 17, η οποία θα συμμετάσχει τον Ιούλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. O αγώνας διεξήχθη στο ιστορικό γήπεδο της Σπιανάδας παρουσία του Δημάρχου της πόλης κ. Σωτήρη Μικάλεφ, της ηγεσίας της Ομοσπονδίας και βέβαια της διπλωματικής αποστολής που βρέθηκε για τον σκοπό αυτό στην Κέρκυρα.
Η διπλωματική  αποστολή, αποτελούμενη από την αναπληρώτρια επικεφαλής  της Πρεσβείας της Αυστραλίας Julienne Hince, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας του Πακιστάν Awais Sumro και τον Πρόξενο της Πρεσβείας της Νοτίου Αφρικής Johan Oberholzer ήρθε στο νησί το απόγευμα του Σαββάτου, προσκεκλημένη της Ομοσπονδίας και αναχώρησε τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι ξένοι διπλωμάτες είχαν σειρά επαφών με τοπικούς φορείς αλλά και τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ομορφιές της Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα  το βράδυ του Σαββάτου η Ελληνική Ομοσπονδία παράθεσε δείπνο στους υψηλούς καλεσμένους της στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας (ΠΟΙΑΘ). Στο δείπνο παρευρέθησαν η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γιώργος Χονδρογιάννης. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες προβολής της Κέρκυρας και των προϊόντων της στις αγορές της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής, τη συνεργασία των Επιμελητηρίων των τριών χωρών και ορίσθηκαν οι επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη του Κρίκετ στην Ελλάδα, την αύξηση διεθνών συμμετοχών στο Φεστιβάλ και γενικότερα την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού.
Το πρωί της  Κυριακής, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ υποδέχθηκε μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Γαρδικιώτη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου  κ. Γιώργο Χονδρογιάννη στο Παλαιό Δημαρχείο (Σαν Τζιάκομο) τους ξένους εκπροσώπους  τους οποίους ξενάγησε στην ιστορία της Κέρκυρας μέσα από την ιστορία του Δημαρχείου. Ακολούθησε συζήτηση και εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων. Στη συνέχεια η αποστολή όδευσε προς την πλατεία Σπιανάδα για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Έκπληξη αποτέλεσε η, έστω και για λίγο, συμμετοχή στον αγώνα των εκπροσώπων της Νοτίου Αφρικής και του Πακιστάν.
Μετά το τέλος  του αγώνα, η Ομοσπονδία ξενάγησε τους προσκεκλημένους της στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας των Γουβιών όπου βρίσκεται και το επίσημο γήπεδο του Κρίκετ. Ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο της Μαρίνας στο οποίο παρευρέθη ο Αντινομάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Χρήστος  Σκούρτης. Ο κ. Σκούρτης καλωσόρισε τους ξένους διπλωμάτες και συζήτησε μαζί τους θέματα τουρισμού και αθλητισμού.
Το πρωί της  Δευτέρας, λίγο πριν την αναχώρησή τους, ο Πακιστανός ακόλουθος κ. Awais Sumro επισκέφθηκε το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, εντυπωσιάστηκε από τα εκθέματα και συζήτησε με την Διευθύντρια κα Δέσποινα Ζερνιώτη τις προοπτικές περιοδικών εκθέσεων έργων από την περιοχή του σημερινού Πακιστάν στην Κέρκυρα.
Η επίσκεψη των  ξένων διπλωματών στην Κέρκυρα είναι  απόρροια των επαφών που είχε η  Ομοσπονδία το χειμώνα στην Αθήνα  με Πρεσβείες χωρών όπου το Κρίκετ είναι λαοφιλές άθλημα καθώς και  του ταξιδιού που έγινε για  το σκοπό αυτό στην Αυστραλία τον  Μάρτιο. Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κρίκετ θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβριο ενώ ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας θα διεξαχθεί στο τέλος Μαΐου με τη συμμετοχή αγγλικής ομάδας η οποία υποστηρίζεται από την Patricia Cookson, ιδρύτρια της εταιρίας Corfu Villas.

http://corfutv.gr                                                                  Σπύρος Κούρτης

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας