«1821 και μουσική»
ΙΟΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017, ώρα 20:30

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, και ώρα 20:30 στην αίθουσα τελετών της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος» θα ερμηνεύσει μουσικές συνθέσεις ανάλογης θεματολογίας, από κοινού με την υψίφωνο Έλλη Καρύδη. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, με τη σύμπραξη του κουαρτέτου εγχόρδων «ΙΟΝ Ensemble», του οργανικού συνόλου της Φ.Ε. «Μάντζαρος» και της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας «Δημόδοκος» (διδασκαλία χορωδίας: Δήμητρα Καλογεροπούλου), θα παρουσιαστεί στο κερκυραϊκό κοινό η “Καντάτα Ελευθερίας”, του Χρήστου Λεοντή.

Στο σπουδαίο αυτό έργο, ο συνθέτης, ένας εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ελλήνων μουσουργών, επενδύει και αναδεικνύει μουσικά, χαρακτηριστικά δείγματα του λόγου του Ρήγα, του Σολωμού και του Μακρυγιάννη περί του ιδανικού της Ελευθερίας. Ερμηνεύουν η μεσόφωνος Σταματίνα Καρύδη, ο βαρύτονος Πέτρος Καρύδης και οι αφηγητές Ναταλία Καποδίστρια και Σπύρος Βέργης. Συμμετέχει η πιανίστα Μαριλένα Ελούλ.

Την εκδήλωση επιμελείται σκηνοθετικά η Ναταλία Καποδίστρια., Μουσική Διεύθυνση, Σπύρος Μαυρόπουλος. Τιμή εισιτηρίου: 8€ (γενική είσοδος)

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας