Πρωταθλητές στην ανεργία τα Ιόνια Νησιά

Έκρηξη ανεργίας στα Ιόνια Νησιά


Πρωταθλητές στην ανεργία αναδεικνύονται τα Επτάνησα, με ποσοστό ανέργων που τον Ιανουάριο έφτασε το 19,1%, ενώ ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία με 17,7% και το Νότιο Αιγαίο με 15,3%. Ποσοστά πάνω από 12% καταγράφονται στην Κρήτη, την Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο. 
Όσον αφορά στο γενικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας, εκτινάχθηκε στο 11,3% τον εφετινό Ιανουάριο, έναντι 9,4% τον Ιανουάριο 2009 και 10,2% το Δεκέμβριο 2009. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι τον Ιανουάριο εφέτος ανήλθαν σε 567.132 άτομα και αυξήθηκαν κατά 101.440 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο πέρυσι και κατά 62.022 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο 2009. 
Σημαντική άνοδος της ανεργίας παρατηρείται και στην Αττική, όπου για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια το ποσοστό ξεπερνά το 10%. 
Τέλος, στα αξιοσημείωτα είναι η μεγάλη κάμψη της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο. Τον Ιανουάριο περιορίστηκε δραστικά στο 3% (που αποτελεί χαμηλό εξαετίας) από 8,2% πέρυσι. 
Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 14,9% και είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών, στους οποίους η ανεργία ανέρχεται στο 8,7%. Ηλικιακά η υψηλότερη ανεργία καταγράφεται στα άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών (30,4%) και στα άτομα 25-34 ετών (14,6%).



www.thebest.gr

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας