Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Κερκυραίων & Φίλων της Κέρκυρας Βορείου Ελλάδος "Οι Φαίακες"

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ΣΤΗ    Δ.Ε.Θ
         Ο  Σύλλογος Κερκυραίων  Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» συγχαίρει το Επιμελήτρια Κέρκυρας για την πρωτοβουλία του να λειτουργήσει δικό του περίπτερο στη 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ( ΔΕΘ) για εννέα ημέρες από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2010.
         Είναι η πρώτη φορά  μετά από 75 χρόνια λειτουργίας της 

Έκθεσης που προβάλετε η Κέρκυρα με ένα  πραγματικά εντυπωσιακό και καλοστημένο περίπτερο.
         Οι Φαίακες της Θεσσαλονίκης έδωσαν το παρόν για άλλη μια φορά στη διαφήμιση της Κέρκυρας  καθόσον υλοποιήθηκε η πρότασή τους και έγινε η αρχή για  μία εκτεταμένη  ενημέρωση σχετικά με την προβολή του νησιού μας στη Β. Ελλάδα.
         Κοντά στο περίπτερο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Γιώργος Χονδρογιάννης, ο Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Κοντός, το μέλος Δ.Σ κ.  Σπύρος  Σπαης  και η κ. Ελένη. Ανεμογιάννη.  
         Από την πλευράς του Κερκυραϊκού Συλλόγου συμμετείχαν κυρίες του χορευτικού και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, στην υποδοχή, στα κεράσματα με παραδοσιακά προϊόντα της Κέρκυρας και την ενημέρωση του κοινού και των επισήμων,. Επίσης στα εγκαίνια του περιπτέρου την Κυριακή 12/9 παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι και το  40μελές παραδοσιακό συγκρότημα του συλλόγου με την χορωδία ,το χορευτικό και την ορχήστρα. έκαμε μια δυνατή και εντυπωσιακή παρουσίαση με κερκυραϊκούς χορούς και τραγούδια. Να σημειωθεί ότι ,ύστερα από αίτημα των μελών της χορωδίας ,ο βαρύτονος  κ. Π. Κοντός χάρισε ένα τραγούδι  στη Κέρκυρά μας το « Σ ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία»με την συνοδεία της ορχήστρα και της χορωδίας των Φαιάκων.
        Επίσης κοντά στο  περίπτερο μας, και το περίπτερο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θες/νίκης, η Διοίκηση του οποίου συμπαραστάθηκε ενεργά στο κερκυραϊκό περίπτερο  ,λόγω της πρόσφατης αδελφοποίησης των δύο Επιμελητηρίων η οποία θα φέρει θετικά αποτελέσματα  στην πρόοδο και την βελτίωση  των συνθηκών ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και ακόμα να γίνουν γνωστές οι κερκυραϊκές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Θες/νίκης με Ελληνικό Επιμελητήριο.
      Το κερκυραϊκό περίπτερο ήταν το εντυπωσιακότερο και συγκέντρωσε τους περισσότερους επισκέπτες και επισήμους από όλα τα άλλα περίπτερα. Πολλές οι  χιλιάδες των επισκεπτών οι οποίοι ενημερώθηκαν και τους δόθηκαν πληροφορίες και επεξηγήσεις.  Επίσης μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια.
        Ο Σύλλογος θα συνεχίσει να διαφημίζει το νησί μας  και θα βρίσκεται κοντά σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία προώθησης  των  κερκυραϊκών προϊόντων ,του τουρισμού και του πολιτισμού μας.
       
   
              

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας