Δελτία Τύπου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Κέρκυρας



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1

 Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας, κατόπιν  κινητοποίησής της από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να συνδράμει στην παροχή Α΄ Βοηθειών σε λαθρομετανάστες οι οποίοι έφτασαν στον αερολιμένα Κέρκυρας εσπευσμένα με Super Puma (ειδικού τύπου SAR) αργά το μεσημέρι του Σαββάτου.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή που 

έπλεε το σκάφος που τους μετέφερε έμεινε ακυβέρνητο, με αποτέλεσμα την άμεση περισυλλογή και διάσωσή τους από αέρα.
Κατά τη διάρκεια των αφίξεων τους, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κέρκυρας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, τόσο για τα μέλη της όσο και για τους αλλοδαπούς ναυαγούς, συνέδραμε το έργο του ΕΚΑΒ για την ασφαλή μετάβασή τους στα ασθενοφόρα όπου και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ2

 Αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα βρέθηκε για ακόμη μια φορά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κέρκυρας σε τρία ταυτόχρονα μέτωπα, όπου εκδηλώθηκαν την Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου στις περιοχές Κατωμέρι του Δ. Φαιάκων, καθώς και στην Εθν. Παλ/τσας αλλά και στο Σκριπερό του Δ. Παλαιοκαστριτών.

Με αυταπάρνηση και υψηλό το αίσθημα της προσφοράς, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συνέδραμαν το έργο κατάσβεσης της Π.Υ. με ιδία μέσα καθ΄ όλη τη διάρκεια μέχρι την πλήρη κατάσβεσή των εστιών, μέρα και νύχτα.




       

  
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.
        Φρειδερίκος Βαλσάμης

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας