Λευκάδα: Σε προσωρινή(;) "ύπνωση'' ο πρώτος και μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός Lefkatas TV.


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λευκάδα, 21-9-2010

Απευθυνόμαστε σε σας, Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες, φίλοι και φίλες του τηλεοπτικού σταθμού LEFKATAS T.V., για να σας πληροφορήσουμε ότι από την Δευτερα το πρωί, 20-9-2010, ο σταθμός μας εσίγησε, κατόπιν αφόρητων και άδικων πιέσεων εναντίον μας.

Για παραπάνω από 15 χρόνια, θελήσαμε όχι απλώς να σας ψυχαγωγήσουμε, αλλά να σας καταστήσουμε κοινωνούς όλων των πολιτικών και καλλιτεχνικών δρώμενων στην περιοχή του νησιού μας, να καταστήσουμε το σύνολο της δραστηριότητας και 
της ομορφιάς του νησιού μας γνωστή σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Ελλάδας.

Πολλοί άνθρωποι της ευρύτερης περιοχής έγιναν φίλοι και υποστηρικτές μας, γιατί πάντοτε αποτελέσαμε ένα δημοκρατικό βήμα, όπου ο καθένας μπορούσε να εκθέσει ισότιμα τις απόψεις του, να προβάλει το έργο του ή και απλώς να έχει τη χαρά να απευθυνθεί προσωπικά προς τους άλλους συμπολίτες μας.

Έτσι, όσο μας ήταν δυνατόν, στηρίξαμε τον πολιτισμό, τη δημοκρατική συνείδηση, την πολιτιστική ανάπτυξη, κάθε έκφανση της ζωής στο νησί μας που δεν είναι βλαπτική για κανέναν συμπολίτη μας, για κανέναν άνθρωπο. Δώσαμε χαρά σε δεκάδες απλούς απομονωμένους ανθρώπους, προσπαθώντας να χτυπήσουμε την απάνθρωπη μοναξιά. Δώσαμε ένα βήμα στα παιδιά για να συμμετάσχουν και να ξαναδημιουργήσουν τη χαρά της ζωής που όλοι έχουμε ανάγκη.

Καταγράφοντας και προβάλλοντας το σύνολο της δραστηριότητας στο νησί μας-και πέραν του νησιού μας κάποτε-στηρίξαμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής και δημιουργήσαμε ένα τεράστιο, αξιόπιστο αρχείο για τον ερευνητή του μέλλοντος που θα ήθελε να συνεχίσει τη μεγάλη ερευνητική παράδοση της Λευκάδας.

Όλα αυτά τα πετύχαμε με τεράστιο προσωπικό μόχθο και θυσίες, διακινδυνεύοντας τα πάντα, με ανυποχώρητη ηθική παρουσία, με απόλυτη εντιμότητα τρέχοντας διαρκώς, σε μύριες μέσα αντιξοότητες.

Απευθυνόμαστε σε σας για να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη στήριξη που μας προσφέρατε αυτά τα χρόνια, να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συγκίνηση που εκφράσατε όταν κατάπληκτοι πληροφορηθήκατε ότι ο σταθμός μας έκλεισε. Να σας ευχαριστήσουμε για την αγάπη με την οποία περιβάλατε το σταθμό μας.

Διατηρούμε πάντα την ελπίδα ότι μπορεί, εξαιτίας και της δικής σας αμέριστης συμπαράστασης, κάποια στιγμή το δίκαιο να αποκατασταθεί. Και ότι ο σταθμός μας θα εκπέμψει ξανά επιτελώντας αυτό το έργο: να αναδείξει την παρουσία, την ομορφιά, την ψυχή της Λευκάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Βαγγέλης Κτενάς-Βάσω Κτενά


-------------------------------
Η "Ένωση Επτανησίων Ελλάδας" εκφράζει την βαθύτατη δυσαρέσκεια της ,όχι μόνο για τον χρόνιο -όπως φάνηκε- πόλεμο που δέχθηκε ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός της Λευκάδας αλλά και για το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου , δηλαδή την παύση εκπομπής τους σήματος του Lefkatas tv . 
Ο σταθμός αυτός γεννήθηκε μέσα απο την επιτυχία του ραδιοφωνικού σταθμού Studio Lefkatas ,ήταν το "παιδί" δηλαδή αυτού  και απεικόνιζε σε τηλεοπτικό σήμα τα καλύτερα και ομορφότερα στιγμιότυπα της Λευκαδίτικης καθημερινής ζωής.
Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συνεισφέρουν ώστε να ξεπεραστεί το οποιοδήποτε γραφειοκρατικό κόλλημα και το Lefkatas tv να αναγεννηθεί μέσα απο τις ίδιες του τις στάχτες, πιο δυνατό και πιο επίκαιρο απο ποτέ.


Με εκτίμηση,

ο πρ.Αντ/δρς και Διαχ/στς

Σπυρίδων Κούρτης


για την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας