Επιτακτική η ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Ιoνίων Νήσων

 Μείωση των αποστάσεων
Η περίοδος διαρκούς ύφεσης που βιώνουμε οδηγεί σε κλονισμό της συνεκτικότητας και σε ισχυρές διαταραχές μεταξύ των δεσμών του κοινωνικού ιστού οι οποίες ενισχύονται όταν οι κάτοικοι διαφορετικών περιοχών, ακόμα και της ίδιας περιφέρειας, αισθάνονται ξένοι μεταξύ τους.

... η έναρξη ενός δρομολογίου σε αυτή τη γραμμή, θα βοηθούσε ποικιλοτρόπως στη διακίνηση τοπικών προιόντων και τη μεταφορά τουριστών  μεταξύ των νησιών.

Είναι χρέος μας, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά κυρίως να ενδυναμωθεί η Επτανησιακή παράδοση και ο πολιτισμός εναρμονιζόμενα στη σύγχρονη εποχή.

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν μειώσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, με απευθείας ακτοπλοική σύνδεση ..... 

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας