Μείωση του Φ.Π.Α. στα Ιόνια έθεσε ο Σπ. Σπύρου στη συνεδρίαση των Περιφερειών

altΤο θέμα της δημιουργίας αυτόνομης αποκεντρωμένης περιφερειακής διοίκησης για την ΠIN αλλά και τη μείωση του Φ.Π.Α. στο 5% στα νησιά του Ιονίου, όπως ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου, έθεσε στη συνεδρίαση της Διοικούσας της Ένωσης Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, ο περιφερειάρχης, Σπ. Σπύρου.  
Ο κ. Σπύρου, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση, μαζί με τους άλλους 12 περιφερειάρχες, έθεσε τα δυο αυτά θέματα, με στόχο την προώθησή τους, ως αιτήματα του επτανησιακού λαού αλλά και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

 Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση
Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχες των Ιονίων Νήσων, δήλωσε ότι 
υπήρξε ομοφωνία και των 13 περιφερειαρχών όχι μόνο στο θέμα της διαπίστωσης των προβλημάτων στην εφαρμογή του « Καλλικράτη» αλλά και των αποφάσεων.
«Οι παρατηρήσεις που έγιναν», είπε, «αφορούσαν, κυρίως, στη διαχείριση του ΕΣΠΑ που περνά στις περιφέρειες τον προσεχή Ιούλιο αλλά και σε οργανωτικά προβλήματα.
Η Πολιτεία», πρόσθεσε, «είναι διστακτική στην παραχώρηση των αρμοδιοτήτων, τη στιγμή που οι περιφερειάρχες έχουν λάβει πρόσφατα τη λαϊκή εντολή να διοικήσουν και πρόκειται για έμπειρα στελέχη, που καθηλώνονται αναμένοντας την Πολιτεία να τους αντιμετωπίσει ως αιρετούς.
Έχουμε», σημείωσε, «αναπτυξιακό πρόγραμμα και στόχους υλοποίησης που εμποδίζεται στην εφαρμογή του και σίγουρα αυτό θ’ αποτελέσει πηγή έντασης».
Καταλήγοντας ο κ. Σπύρου, τόνισε ότι στη σημερινή συνεδρίαση υπήρξε διάθεση σύνθεσης των απόψεων και άριστο πνεύμα συνεργασίας που θα συνεχιστεί και σύντομα θα γίνει εκ νέου συνεδρίαση του οργάνου.
Οι παρατηρήσεις και τα αιτήματα των 13 περιφερειαρχών θα συμπεριληφθούν σε υπόμνημα που θα δοθεί τόσο στον Υπουργό Εσωτερικών, Ι. Ραγκούση όσο και στον υφυπουργό, Ι. Ντόλιο.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας