«Ένας παιδότοπος στον ουρανό»


Την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 19.30 θα παρουσιαστεί στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας η ποιητική συλλογή του Λεωνίδα Μερτύρη «Ένας παιδότοπος στον ουρανό» (Κέρκυρα, 2010). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν, ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Γιώργος Κεντρωτής και ο Αναπλ. Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πυλαρινός.
Ο Λεωνίδας Μερτύρης εξέδωσε παλαιότερα τρεις ακόμη συλλογές, την «Αρμονία σιωπής» (εκδ. Έψιλον, 2004), τον «Προορισμό» (εκδ. Έψιλον, 2006) και την «Επιθυμία ενός μοναχικού» (Κέρκυρα, 2008). Η ποίηση του Λεωνίδα Μερτύρη διατρέχει με σκληρό και παράλληλα τρυφερό λόγο τα αδιέξοδα της εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας.Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας