1ο Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου Κέρκυρας


 
Κεντρική Πλατεία Κέρκυρας, Δημοτικό Θέατρο, Παλαιό Φρούριο
Το 1ο Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου Κέρκυρας, πραγματοποιείται στην Κέρκυρα από 1-6 Απριλίου 2011.  Το Φεστιβάλ υλοποιείται από την ΜΚΟ CulturePolis στο πλαίσιο του έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Πολιτισμός 2007-2013» «Φεστιβάλ Διαπολιτισμικού Διαλόγου — Πολιτιστική Συνάντηση Δύσης-Ανατολής».  
Το έργο αυτό έχει επικεφαλής εταίρο το Δήμο Santa Severina (Καλαβρία, Ιταλία) και άλλους εταίρους τους Δήμους Crotone (Καλαβρία, Ιταλία) και Puerto Pueblas (Μούρθια, Ισπανία) και το CulturePolis από Ελλάδα.
Στόχος του Φεστιβάλ Διαπολιτισμικού Διαλόγου είναι η προβολή της δημιουργικότητας σε ένα διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ  ντόπιων και Μουσουλμάνων σε
επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις /χώρες. Ιδιαίτερα σήμερα, που αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της νότιο-ανατολικής Μεσογείου, πέραν από την ενθάρρυνση για την αποφυγή συγκρούσεων, μια τέτοια πρωτοβουλία οδηγεί στον ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κοινωνιών μας και καθενός μας ξεχωριστά.
Προβλέπονται ποικίλες δραστηριότητες όπως Διεθνής Διάσκεψη στις 3-4 Απριλίου με θέμα:  "Το ταξίδι από τον Οδυσσέα του Ομήρου στο Σεβάχ το Θαλασσινό», εγκατάσταση Αραβικής Σκηνής «Χάϊμα», εκθέσεις βιβλίων, χειροτεχνημάτων και σχετικού υλικού, προβολές ταινιών, μουσική κ.λ.π. από τον αραβικό κόσμο καθώς και  αναγνώσεις διηγημάτων και αφηγήσεις παραμυθιών του Αραβικού κόσμου για μικρούς και μεγάλους.
Σημαντικό γεγονός θα αποτελέσει ο Διαγωνισμός Αφηγήματος που οργανώνεται από το CulturePolis σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή και βράβευση των μαθητών και άλλων νέων κυρίως της Κέρκυρας/ Ιονίων Νήσων. Στο διαγωνισμό – που λήγει στις 28 Μαρτίου 2011, ώρα 17.00, μπορούν να συμμετάσχουν νέα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άλλοι νέοι άνθρωποι σε δυο κατηγορίες ηλικιακών ομάδων (12-18 & 19-34) υποβάλλοντας μέχρι 2 εργασίες τους ο καθένας (μέχρι 2.500 λέξεις στην Ελληνική γλώσσα).
Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και για συμμετοχή στο Διαγωνισμό Αφηγήματος επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του Φεστιβάλ corfufestivals.org

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας