Παξοί: Εκθεση "Πλάθοντας Εικόνες από Μέταλλο"


  ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΟ

ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟ Δήμος Παξών οργανώνει έκθεση με έργα της Αντωνίας Αρμένη στο Παλιό Τελωνείο Λογγού. Τίτλος της έκθεσης «Πλάθοντας Εικόνες από Μέταλλο».
Η καλλιτέχνης παρουσιάζει μια νέα τεχνική στην έκθεση αυτή, που ξεκίνησε όταν έπεσε στα χέρια της ένα μεταλλικό φύλλο. …. Αναμιγνύοντας το σμάλτο, τις χρυσόσκονες, τις λαδομπογιές μαζί με σκέψεις – εικόνες – συναισθήματα και αντλώντας έμπνευση από τον κόσμο των παιδιών, των λουλουδιών, των παραμυθιών και του χορού – ρίχνει την δική της εναλλακτική ματιά στην καθημερινή αγριότητα και σας προτρέπει να κάνετε το ίδιο κι εσείς…
Αφετηρία κάθε δημιουργικής προσπάθειας αποτελούν τα μικρά παιδιά, τα οποία διδάσκει στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης, το οποίο από το 2005 ίδρυσε και λειτουργεί στην Κέρκυρα και μέσα από το οποίο έχει στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την τέχνη στις μικρές ηλικίες.
Παράλληλα ασχολείται με την δημιουργία χειροποίητων κατασκευών από διάφορα υλικά (ξύλο, γυαλί, πέτρα, πηλό κλπ), με διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων αλλά και με την διοργάνωση και καλλιτεχνική επένδυση κοινωνικών εκδηλώσεων.
Εγκαίνια: Παλιό Τελωνείο Λογγού στις 24 Ιουλίου 2011 και ώρα 21.00.
Διάρκεια έκθεσης: ως τις 30 Ιουλίου 2011
Πληροφορίες: Φαίη Λύχνου 6944633123

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας