ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Ευχαριστούμε θερμά τους δασκάλους χορού κ. Γιάννη Γκούλτα (χοροδιδάσκαλος συλλόγου Γαλατσίου Αττικής) και κ. Μανώλη Παπαδομαρκετάκη, (χοροδιδάσκαλος συλλόγου Αγίας Παρασκευής "ΤΑ ΙΟΝΙΑ")  οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά μας, να παρουσιάσουν Επτανησιακούς χορούς στο Μπρίντιζι της Ιταλίας και  χάρη στις ικανότητές τους και τις πολύωρες  πρόβες, κατάφεραν  να ενώσουν τα δύο χορευτικά συγκροτήματα ως ένα, για τις ανάγκες της παρουσίασης, χαρίζοντάς μας  ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα των χορευτών, για την αλληλεγγύη που επέδειξαν, την σοβαρότητα και την συλλογική δουλειά, προκειμένου να προβάλλουν ένα μέρος από χορούς της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

"η ισχύς εν τη ενώσει"
"είμαστε ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι"

Ε.Ε.Ε.




Γιάννης Γκούλτας







ΕΠΙΘΕΤΟ: ΓΚΟΥΛΤΑΣ
ΟΝΟΜΑ:   ΙΩΑΝΝΗΣ
ΔΙΕΥΘ.ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΠΑΣΣΩΒ 39  ΓΑΛΑΤΣΙ
ΤΑΧ.ΚΩΔ. : 11146
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-2131059,6977333451
ΕΜΑΙLgoultasj@yahoo.gr
  


ΜΟΡΦΩΣΗ:Απόφοιτος Γενικού Λυκείου Ιτέας
1988-1990 Σχολές Ωμέγα-Τμήμα Ηλεκτρ.Υπολογιστών-
Δίπλωμα σε Μηχανογράφηση Λογιστηρίου.
  
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:Αγγλικά  καλά(first certifica)
  
ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
1979-ΣΗΜΕΡΑ.

Συνεργασία ,με πάρα πολλά συγκροτήματα παραδοσιακού χορού σαν εκπαιδευτής χοροδιδάσκαλος,χορευτής, και υπεύθυνος ιματιοθήκης:
Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας,Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας,Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου,Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας,Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης Χορευτικό Εργαστήρι Δήμου Ν.Ιωνίας,Χορευτικός Σύλλογος Μαυρολιθαρίου Φωκίδας,Χορευτκός Σύλλογος Κλωνί Φθιώτιδας, Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βουνιχώρας Φωκίδας,Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφίκλειας,Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών,Όμιλος Ελληνικών Χορών  ‘’Ορφεύς’’, Μουσικοχορευτικός όμιλος ‘’Ρίζες’’,Ενορία   Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων,Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθέριανης Ναυπακτίας που εδρεύει στην Ηλιούπολη,Σύλλογος Πελοπονησίων Γαλατσίου.Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου,Σύλλογος Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας,Πνευματικό κέντρο Δήμου Γαλατσίου.
  
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πλούσια συλλογή σε slides ,φωτογραφίες,video,βιβλία,κασέτες,cds και αρχείο παραδοσιακών φορεσιών και παραδοσιακών χορών .
  
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
1990-ΣΗΜΕΡΑ

Προσκεκλημένος από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καρδίτσας και τον Εκολιτιστικό Σύλλογο ‘’Μέγας Αλέξανδρος Σιατίστης’’, για παρουσίαση της ενδυμασίας της Δεσφίνας Φωκίδας.Εκπαιδευτής σε σεμινάριο ενδυματολογίας που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚ Περιστερίου υπό την αιγίδα του Υπ.Πολιτισμού.
  
ΕΡΓΑΣΙΕΣ
1985-ΣΗΜΕΡΑ

Μελέτες πάνω σε παραδοσιακές ενδυμασίες διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.Ειδίκευση στην περιοχή της Δεσφίνας Φωκίδας σαν τόπος καταγωγής και προσωπικών βιωμάτων,και στην περιοχή του βορείου Έβρου των χωριών του Δυδιμοτείχου .Επίσης μελέτη στα ήθη και έθιμα του Γάμου ( Θράκη- Φωκίδα ).
Παρουσίαση τον Σεπτέμβριο του 2010 της φορεσιάς της Δεσφίνας Φωκίδας-και της Αλάγιας της Μικράς Ασίας στα πλαίσια των Ιωνικών ημερών  στη Ν.Ιωνία σε συνεργασία με την Ένωση Ρουμελιωτών Ν.Ιωνίας και του συλλόγου Αλαγιωτών Ν.Ιωνίας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ημερομηνία Γεννήσεως:       05/08/1969
Τόπος Γεννήσεως:                Άμφισσα Φωκίδας
Οικογενειακή κατάσταση:    Έγγαμος
Στρατιωτικές Υποχρεώσεις: Εκπληρωμένες





 



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ  ΜΟΥΣΙΚΗ,  ΧΟΡΟΣ  &ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Χορευτική Δραστηριότητα
Παραδοσιακοί χοροί

1995 - σήμερα
1.      Μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ με πρόεδρο την Βαγγελιώ Ιερωνυμάκη.
2.      Χοροδιδάσκαλος και μέλος της Χορευτικής Ομάδας συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες του Κέντρου σε Ελλάδα και εξωτερικό, με χορούς και δρώμενα από όλη την Ελληνική Επικράτεια.
3.      Μέλος της χορευτικής ομάδας του ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ του Δήμου ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», με χοροδιδάσκαλο την Βαγγελιώ Ιερωνυμάκη, συμμετέχοντας σε όλες τις χορευτικές παραστάσεις του Συλλόγου σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

2009 - σήμερα
            Χοροδιδάσκαλος της ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ «GENE KELLY» Δήμου ΧΟΛΑΡΓΟΥ στο τμήμα Κρητικών Χορών, διεκπεραιώνοντας τις ετήσιες χορευτικές παραστάσεις της Σχολής.

2010 - σήμερα
1.      Χοροδιδάσκαλος της ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ «BAILA DANCE» του Δήμου ΠΑΙΑΝΙΑΣ στο τμήμα Παραδοσιακών χορών, διεκπεραιώνοντας τις ετήσιες παραστάσεις της Σχολής.
2.      Χοροδιδάσκαλος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ καθώς και μέλος της Χορευτικής Ομάδας, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του χορευτικού τμήματος και διεκπεραιώνοντας όλες τις χορευτικές παραστάσεις του Συλλόγου σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Σεπτέμβριος 2011
            Ανάληψη της θέσης του Χοροδιδασκάλου του τμήματος Κρητικών Χορών ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ «BARACCAS» που βρίσκεται στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ με σκοπό την δημιουργία χορευτικής ομάδας για την παρουσίαση των χορών στις ετήσιες εκδηλώσεις της Σχολής.

1995 - 2003
            Μέλος της χορευτικής ομάδας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ συμμετέχοντας σε πλήθος εκδηλώσεων του Δήμου.

1994 - 1996
            Μέλος της χορευτικής ομάδας του ομίλου ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ», συμμετέχοντας στις χορευτικές παραστάσεις χορών από όλη την Ελληνική Επικράτεια.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Από 1996 - σήμερα
            Συμμετοχή στα ειδικά σεμινάρια έρευνας και προσέγγισης διδασκαλίας παραδοσιακών χορών, που πραγματοποιήθηκαν από το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και τον διεθνή οργανισμό PARIS GROUPE DE FOLKLORE στα νησιά Νάξο, Κάρπαθο, Κρήτη, Ικαρία, Μυτιλήνη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κύθνο, Σάμο, Πάρο, Σκόπελο, Σκύρο, Λήμνο, Σαμοθράκη, Μήλο, Άνδρο, Κύθηρα και Ιθάκη. Παρακολουθώντας εξειδικευμένη διδασκαλία χορών από δασκάλους των παραπάνω νησιών, καθώς και περιοχών όπως Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Πόντο από καταξιωμένους χοροδιδασκάλους αυτών των τόπων όπως:  Βαγγέλη Δημούδη (Καρωτή Θράκης), Γιώργο Ζιώγα (Μεταξάδες Θράκης), Βασίλη Σερμπέτη (Σαρακατσάνους Θράκης), Νίκο Ζουρυατζίδη (Πόντο), Μαρίνα Τζάκου (Ήπειρο), Βασίλη Τερζή (Ντόπια Σερρών), Δημήτρη Κάρωμα (Φλάμπουρο Σερρών) κ..ά.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σεπτέμβριος 2011   
Συμμετοχή στην αποστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ στο ΠΡΙΝΤΕΖΙ της ΙΤΑΛΙΑΣ, ως χοροδιδάσκαλος και μέλος της Χορευτικής Ομάδας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού των πολιούχων της πόλης, Αγ. Λαυρεντίου και Αγ. Θεοδώρου, με χορούς από τα Επτάνησα.

Αύγουστος 2007
            Συμμετοχή στην Αποστολή του ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Π. ΦΩΚΑΙΑΣ, στην Φώκαια της Μ. Ασίας (ΤΟΥΡΚΙΑ), ως μέλος της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου στα πλαίσια συμμετοχής στο φεστιβάλ της πόλης, με χορούς από Μ. Ασία.

Μάιος 2000
            Συμμετοχή στην αποστολή του ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ» Π. ΦΩΚΑΙΑΣ στην ASCEA BELGLIA της Κάτω Ιταλίας, ως μέλος της χορευτικής ομάδας του Συλλόγου, στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, με χορούς από την Μ. ΑΣΙΑ.

Καλοκαίρι 1998
            Συμμετοχή στην ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «ΑΧΑΡΝΗΣ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, μετάφραση Παύλου Μάτεση, χορογραφίες Δόνης Μιχαηλίδη και πρωταγωνιστές, τους Θανάση Βέγγο και Δημήτρη Πιατά, ως μέλος του «ΧΟΡΟΥ», συμμετέχοντας στις παραστάσεις των φεστιβάλ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΑΘΗΝΩΝ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ και ΘΕΑΤΡΟΥ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΛΥΡΑ, ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΡΗΤΗΣ

1995 - σήμερα
            Μέλος της ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ . ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΥΡΑΣ και ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ σε τμήματα «Αρχαρίων και Προχωρημένων» του κέντρου.

2010 - 2011
1.      Δάσκαλος ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΥΡΑΣ και ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ στα μουσικά τμήματα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
2.      Δάσκαλος ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ τμημάτων «αρχαρίων» του ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ» στον ΠΕΙΡΑΙΑ.

2000 - σήμερα
            Συμμετοχή σε πλήθος εκδηλώσεων και συναυλιών ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ στους Δήμους: Παλλήνης, Αγ. Παρασκευής, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Χολαργού, Ωρωπού, Κρυονερίου, Π. Φωκαίας, Πεύκης, Χαϊδαρίου, Αθηνών, Χανίων, Ηρακλείου Κρήτης κ.ά.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μάρτιος 2003
            Συμμετοχή στην αποστολή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ως ΣΟΛΙΣΤ και ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, στα πλαίσια παρουσίασης της Κρητικής Μουσικής Παράδοσης, κατόπιν πρόσκλησης του ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ.. ΣΟΥΛΑΔΑΚΗ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ιούλιος 2008
            Συμμετοχή ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, στο  Διεθνές Φεστιβάλ ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ της ΕΥΡΩΠΗΣ, «FIESTA EUROPA», που πραγματοποιήθηκε στην Καρλσρούη της Γερμανίας, παρουσιάζοντας ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.













Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας