ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/1/2013                                                                                                            Aθήνα,   18  Ιανουαρίου   2013ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013 η "ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ" πραγματοποίησε κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, με την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ...» εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ, του Επτανήσιου με καταγωγή από  την Κέρκυρα, εκλεκτού συγγραφέα Γιώργου Καπράνου, στην αίθουσα της "Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών" "Μιχαήλας Αβέρωφ", στην Αθήνα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κος Παύλος Ναθαναήλ, πρόεδρος της "Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών" και η Πρόεδρος  της "Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας", κα Ελένη Κονοφάου μέσα σ΄ ένα συγκινησιακό περιβάλλον περιτριγυρισμένο από πολλούς Επτανήσιους.

Η Πρόεδρος στο σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στον κεντρικό ήρωα του βιβλίου, τον μεγάλο ποιητή και οραματιστή του Ελληνισμού, Λορέντζο Μαβίλη και στην εξαιρετική απόδοση της ζωής και της εποχής του που ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, αναδύοντας Επτανησιακό πολιτισμό και συναρπάζοντας τον αναγνώστη.

«Η "ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ" πιστή στους σκοπούς που υπηρετεί, έχει ταχθεί να προβάλλει και να προωθεί τον Επτανησιακό πολιτισμό σε όλες του τις μορφές και είμαστε πεπεισμένοι ότι στις δύσκολες μέρες της εποχής που διανύουμε,  είναι απόλυτα αναγκαίο για το παρόν και το μέλλον μας. Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. επέλεξε τον ιερό χώρο της "Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών" όπου αποτελεί φάρο πνεύματος και πολιτισμού για την Ελλάδα, να καλωσορίσει το νέο έτος».

Αξιόλογοι και καταξιωμένοι Επτανήσιοι συνέθεσαν τον πίνακα των ομιλητών. Ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Καπράνος, ο νέος αλλά πολλά υποσχόμενος συγγραφέας Γιάννης Κωνσταντάτος, ενώ αποσπάσματα διάβασαν ο γνωστός Ζακυνθινός ηθοποιός Κώστας Κόκλας και η ταλαντούχα Ιθακήσια ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.

Τη βραδιά πλαισίωσε με  μουσική από επτανησιακούς ήχους  ο  μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης  στο πιάνο και η  λυρική σοπράνο Ολγιάνα Πανίτσα.  Η  μελωδία που κυριολεκτκά μάγεψε τους παρευρσκομένους ήταν από  το ομότιτλο κομμάτι του βιβλίου με το τραγούδι της Μυρτιώτισσας,

         «Δεν έχω τίποτα άλλο να πω πιο βαθύ, πιο απλό, πιο μεγάλο»


Την εκδήλωση συντόνισε με το μοναδικά δικό του τρόπο, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.
 
Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους :  ο υπουργός υπηρεσιακής κυβέρνησης Αντώνης Αργυρός, ο Πρόεδρος , η γραμματέας και  ο ταμίας  της Ένωσης Αγιομαθιτών Αθήνας  κος  Κουρής Χαράλαμπος, κα Ελένη Δαφνή και κος Ανδρέας Καποδίστριας,  ο Πρόεδρος του συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης κος  Γιώργος Κωνσταντάτος,  ο  Πρόεδρος του συλλόγου Επτανησίων Αγίας Παρασκευής "ΤΑ ΙΟΝΙΑ"  κος Διονύσης Χριστοφοράτος,  η γραμματέας της "Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας" κα Στέλλα Σαρακίνη - Μεντζελοπούλου, η γραμματέας και η ταμίας  της Αδελφότητας  Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά κα Φλωράτου Σταυρούλα και  κα Αλεξάτου Ευφημία, ο εκδότης της εφημερίδας Ιθακησίων και εγγονός του Αντώνη Πατρίκιου, συμπολεμιστή του Λ.Μαβίλη, κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την προσφορά του  ζαχαροπαστείου «ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ» του σεφ Κώστα Μουζάκη, τη φωτογράφηση από τον Αργύρη Γαβριελάτο και τους συνεργάτες του , την εταιρία γραφικών τεχνών "artstamps" και τα super market "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ".
 
Η βραδιά έκλεισε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και  πολλές ευχές από το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. για ένα δημιουργικό και ελπιδοφόρο 2013!


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
  


Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας