Δελτίο Τύπου 21/2/2013

Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2013




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου και ύστερα από πρόσκληση της "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ", πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων επτανησιακών σωματείων, φορέων και πολλών επτανησίων προσωπικοτήτων, με θέμα συζητήσεως «το φλέγον ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων», στα γραφεία της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ.



Τοποθετήσεις έγιναν από τον Πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής των ΤΕΙ κο Ναπολέοντα Μαραβέγια, τον τέως Υπουργό κο Γεράσιμο Αρσένη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κο Σωτήρη Κουρή, την βουλευτή κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς κο Αλέξανδρο Παρίση, την Προέδρο της "ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ" κα Ελένη Κονοφάου: «….Ζητούμε από τον Υπουργό Παιδείας κο Αρβανιτόπουλο να επανεξετάσει το σχέδιο ΑΘΗΝΑ που αφορά τη συγχώνευση των τμημάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα τις προτάσεις που αφορούν το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τις καταργήσεις των τμημάτων του και να λάβει υπόψη του τις ιδιαιτερότητες των σχολών του Ιονίου….», τον Προέδρο της "ΕΝΩΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ" κο Διονύση Κονιτόπουλο και πολλούς άλλους εκπροσώπους Κεφαλονίτικων και άλλων σωματείων.


Ύστερα από συνεχόμενες προσπάθειες και συναντήσεις των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας των νησιών που παραβρέθηκαν στην συνάντηση, για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με το αρμόδιο υπουργείο, το θέμα τείνει να λήξει με θετικό αποτέλεσμα από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας κου Αρβανιτόπουλου και την ικανοποίηση χιλιάδων Επτανησίων στην Ελλάδα και στον απόδημο πληθυσμό του εξωτερικού.

Η πρόταση που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής στον Υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με την οποία τα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που λειτουργούν με έδρα την Κεφαλονιά και παραρτήματα σε Ζάκυνθο και Λευκάδα, να συνεχίσουν να λειτουργούν κάτω από το ίδιο καθεστώς με την συρρίκνωση των τεσσάρων τμημάτων στην Κεφαλονιά σε τρία (με δύο κατευθύνσεις), των δύο τμημάτων στην Ζάκυνθο σε ένα (με δύο κατευθύνσεις) και των δύο τμημάτων στην Λευκάδα σε ένα (με δύο κατευθύνσεις) υιοθετήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων.

Ακολούθησε ψήφισμα με την παραπάνω πρόταση από τον πρόεδρο της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ κο Ευάγγελο Σπαθή, που υπέγραψαν οι επτανησιακοί φορείς και το οποίο θα κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να φανεί η συνοχή και η ενότητα των Επτανησίων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.




 ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας