Δελτίο Τύπου λυρικής συναυλίας bel canto d' amore "Απ' τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου"



Αθήνα 8/8/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα με φόντο το Ιόνιο Πέλαγος και πλήθος κόσμου που χειροκροτούσε ενθουσιασμένο, πραγματοποιήθηκε από την "ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ", στις 5 Αυγούστου, η λυρική συναυλία με τίτλο bel canto d' amore, «Απ΄ τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου», με την ευγενική συνεργασία της Χορωδίας Κέρκυρας, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας.


Η συναυλία αυτή αποτελεί ορόσημο για την Ε.Ε.Ε., καθώς για πρώτη φορά ύστερα από την ανακοίνωση της αστικής εταιρίας για την ίδρυση των μουσικών της συνόλων, παρουσιάστηκε η συμφωνική μαντολινάτα πλαισιωμένη από εξαίρετους μουσικούς καλλιτέχνες, στην έδρα της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα.


Η συναυλία ξεκίνησε με χαιρετισμό της Προέδρου της Ε.Ε.Ε. κας Ελένης Κονοφάου και του Προέδρου της Χορωδίας Κέρκυρας κο Τάκη Μεταλληνό, οι οποίοι μεταξύ άλλων, τόνισαν  τη δύναμη της επτανησιακής ενότητας μέσα από την εξωστρέφεια της μουσικής παιδείας των νησιών του Ιονίου.


Το ονειρικό μουσικό ταξίδι διεύθυνε ο κορυφαίος επτανήσιος μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ε.Ε.Ε. Παναγής Μπαρμπάτης, ο οποίος ανέδειξε την αξία της επτανησιακής μουσικής μέσα από το παγκόσμιο bel canto. Με τις συγκλονιστικές ερμηνείες των λυρικών καλλιτεχνών, Νίνας Λοτσάρη, Αντώνη Κορωναίου, Διονύση Σούρμπη και Παντελή Κοντού, την μουσική πανδαισία υπό τον ήχο της συμφωνικής μαντολινάτας αλλά και την εκπληκτική απόδοση της αντρικής Χορωδίας Κέρκυρας, το κοινό οδηγήθηκε σε μια μουσική μέθεξη, φανερά συγκινημένο.
Τραγούδια όπως η «Σερενάτα» του Τίτου Ξηρέλλη, η «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» του Δημήτρη Λάγιου, ο «Νυχτομπάτης» του Γεωργίου Λαμπελέτ και η Ζακυνθινή διοδία «Είσαι το λιμάνι μου», δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από παγκόσμιες μελωδίες, όπως «Ο sole mio», «Granada», «Con te partiro» κ.α.


Τη συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων πρωτ. Αθανάσιος Κοκκινόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος της Καθολικής εκκλησίας κ.κ. Ιωάννης Σπιτιέρης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας κος Στέφανος Σαμοϊλης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Άνθης & Μαρία Καταβάτη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση κος Γιώργος Καλούδης, ο Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κος Σταύρος Κάτσιος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και τύπου κ.α.
Η συναυλία ολοκληρώθηκε με την ευγενική χορηγία της διαφημιστικής εταιρίας Corfu Press, των περιοδικών My Kerkyra, του εστιατορίου Thomas Place, του Τυπογραφείου Κέρκυρας και κέντρου φωτοτυπίας Print Stop, τα τηλεοπτικά κανάλια Corfu Channel, Start, Ionian Channel, τα ραδιοφωνικά κανάλια Life, ΛΕΥΚΙΜΜΗ, NEO ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, Aktina, KANΑΛΙ 1, και τη συμμετοχή στην προπώληση των εισιτηρίων από τα παιδιά του συλλόγου "Χαμόγελο του παιδιού" και τον Πανελληνιονίκη της άρσης βαρών Tzesi Hila.












Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας