Δελτίο Τύπου 20/12/2013Αθήνα 20/12/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα σε ΜΜΕ, δελτίο τύπου που υπογράφεται από επτά Επτανησιακούς φορείς, σύμφωνα με το οποίο δηλώνουν ότι, δεν διατηρούν κάποια καταστατική ή άλλη λειτουργική σχέση με την Ένωση Επτανησίων Ελλάδας. Ειλικρινά αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους στους οποίους αποσκοπεί αυτή η γνωστοποίηση.

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο υπαινίχθηκε ή προσπάθησε να υπαινιχθεί, ότι είχε ή έχει κάποια σχέση με τους συγκεκριμένους φορείς. Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε., ουδέποτε συμπεριέλαβε στην προβολή της εταιρείας τα εν λόγω Επτανησιακά Σωματεία. Ακόμη περισσότερο, δεν έχει λάβει καμία γραπτή ή προφορική αίτηση/απαίτηση να μην προβάλλονται.

Ωστόσο, και προσπαθώντας να ερμηνευθεί αυτό που κατά πιθανότητα επιζητούν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου τους, απομακρύναμε τα στοιχεία που ενημερωτικά τους αναφέρουν από την ιστοσελίδα μας www.enosieptanision.gr, η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε το Μάιο του 2011 με την ίδια ενημέρωση - αναφορά στην πλειονότητά των Ιδρυμάτων, Οργανισμών, Σωματείων, Ενώσεων, Συλλόγων, Ομοσπονδιών κ.α. της Επτανήσου.

Αφαιρέθηκαν οι φορείς, όπως αναφέρονται παρακάτω:

1. Κυθηραïκός Σύνδεσμος Αθηνών
2. Ένωση Ζακυνθίων «Ο Άγιος Διονύσιος»
3. Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων και Ιθακησιακών Σωματείων
4. Ένωση των Απανταχού Ιθακησίων
5. Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων
6. Ένωση Απανταχού Παξίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος»
7. Ομοσπονδία Κερκυραïκών Συλλόγων

Καλή συνέχεια στο έργο τους και ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα θελήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας, να το πράξουν τηλεφωνικά ή στέλνοντάς μας αντίστοιχα, σχετική επιστολή. Θα χαρούμε να τους εξυπηρετήσουμε.

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος,
με ομόνοια, αλληλεγγύη και αδελφικότητα για τα Επτάνησα και όλο τον κόσμο!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Πρόεδρος: Ελένη Κονοφάου
Ο Α΄Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Γιαννουλάτος
Η Β΄Αντιπρόεδρος: Κατερίνα Δραγώνα
Η Γεν.Γραμματέας: Μαρία Γραμματικού
Η Βοηθός Γραμματέα: Αντζελίνα Αρκούδη
Ο Ταμίας: Δημήτρης Μαυροπόδης
Ο Βοηθός Ταμία: Γεράσιμος Ροσόλυμος
Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Ελευθέριος Κατωπόδης
Οι Σύμβουλοι: Θωμάς Κατσαρός, Δημήτρης Αργυρός, Βασιλική Καββαδά,
 Χρυσόστομος Μανιάς, Νικόλαος Λούτας, Ελένη Χάρου, Νικόλαος  Γλυτσός


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας