Διάλεξη: «Εκκλησίες των Παξών - Ιστορία & Τέχνη»


Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση

Διάλεξη: «Εκκλησίες των Παξών - Ιστορία & Τέχνη»

Βιβλιοθήκη Κ.Ι.Π.- Γάιος - Παξοί, Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, 8μ.μ.


Το Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Παξών (Κ.Ι.Π.) με χαρά σας καλεί το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στην διάλεξη με θέμα: «Εκκλησίες των Παξών - Ιστορία και Τέχνη», που θα δοθεί από τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Χριστόφορο Μπόικο.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην βιβλιοθήκη του Ιδρύματος στις 8μ.μ. στον Γάιο (πάνω από το μεζεδοπωλείο «Παξοιμάδι») και θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με ελληνική μετάφραση.

Είσοδος: 5 ευρώ (Τα έσοδα θα διατεθούν στο πρόγραμμα παιδικής φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης).

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις και πληροφορίες:
6944633123 Φαίη Λύχνου,
6973013699 Χριστόφορος Μπόικος
faye@paxi.gr, christophe.boikos@gmail.com


Ο Χριστόφορος Μπόικος γεννημένος το 1958 με καταγωγή από το Παρίσι και τους Παξούς σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στις ΗΠΑ και στο Παρίσι. (American School of Paris, High School Diploma 1976, BA Syracuse University, Syracuse, New York, 1980, MPhil Courtauld Institute of Art, University of London, 1982 next to John House, DEA Sorbonne, Paris I, 1984).

Δίδαξε και έδωσε πλήθος διαλέξεων στην ιστορία της τέχνης από το 1986. Οργάνωσε επί σειρά ετών επισκέψεις αγγλόφωνων φιλότεχνων σε διάφορα Παρισινά Μουσεία κι έδωσε διαλέξεις για την Γαλλική Αναγέννηση και την Σύγχρονη Τέχνη σε φοιτητές των σπουδαιότερων αμερικανικών πανεπιστημίων στο Παρίσι.

Δίδασκε σε ετήσια βάση διάφορα ζητήματα της Γαλλικής κι Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Τέχνης στο Loyola University Museum of Art, Chicago I  στο Σικάγο και στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη του Παρισιού. Εργάστηκε ως κριτικός τέχνης κι ως επιμελητής εκθέσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου. Υπήρξε συνιδρυτής και διευθυντής της Γκαλερί Galerie Beckel-Odille-Boïcos, στο Παρίσι, όπου οργάνωσε περισσότερες από 80 εκθέσεις τέχνης. Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά τέχνης στην Αμερική και στη Γαλλία.

Το 2013 ίδρυσε την Γκαλερί «Chris Boïcos Fine Arts» στο ισόγειο της πρόσφατα ανακαινισμένης οικογενειακής του κατοικίας στον Γάιο.




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας