Έκθεση ζωγραφικής Γεράσιμου Γαλιατσάτου - "Ρευστότητα ΙΙ"Έκθεση ζωγραφικής Γεράσιμου Γαλιατσάτου
"Ρευστότητα ΙΙ"

Bartesera - Κολοκοτρώνη 25, στοά Πραξιτέλους
Αθήνα, 15/12/2014 έως 10/1/15


Όλα είναι ρευστά, αλλάζουν, εξελίσσονται, φθείρονται. Έχοντας σαν αφορμή την ρευστότητα των πραγμάτων και των καταστάσεων, χρησιμοποιώ το ρευστό χρώμα για να δημιουργήσω φόρμες
και γραμμές οι οποίες θα δώσουν μορφή στο τελικό έργο. Νευρικές, γρήγορες, βίαιες γραμμές υγρού χρώματος, που υποδηλώνουν τον βιαστικό βίαιο σύγχρονο τρόπο ζωής, το βίαιο πέρασμα του χρόνου.

Το τετράγωνο σχήμα του τελάρου, υποδηλώνει την τετράγωνη ψυχρή λογική, που πολλές φορές ο άνθρωπος ανακαλεί, όταν θέλει να δικαιολογήσει διάφορες καταστάσεις οι οποίες τον φυλακίζουν.

Η Ρευστότητα ΙΙ είναι η συνέχεια μιας σειράς έργων που πραγματεύεται την θέση του ανθρώπου, μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο.

Κανόνες, προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για να καλύψει αδυναμίες,
ενοχικά σύνδρομα, σεξουαλική καταπίεση. Αλλά και για να δημιουργήσει ένα πλαίσιο εκλογικευμένης παράνοιας που θα μπορεί να εξουσιάζει και να ελέγχει τις συμπεριφορές  των άλλων ανθρώπων.

Όλα είναι ρευστά, αλλάζουν, εξελίσσονται, φθείρονται. Ακόμα και οι άνθρωποι, κινούνται σαν ρευστά μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες, που οι ίδιοι, ή  άλλοι επέλεξαν γι αυτούς,  για να αναπτυχθούν και να φθαρούν.

γεράσιμος γαλιατσάτος
Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας