ΝΕΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΝΕΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣ
ΕΙΣ ΤΗΝ Υ. Θ. ΚΑΣΣΩΠΙΤΡΑ


Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας εξέδωσε νέο Ψηφιακό Δίσκο.

Ο Δίσκος αυτός περιέχει την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα εις την Υ. Θεοτόκον την Κασσωπίτρα το Θαύμα της Οποίας εορτάζουμε την 8η εκάστου Μαΐου.

Η έκδοση αυτή αποτελεί ευλαβικό αφιέρωμα της Βυζαντινής Χορωδίας Κερκύρας στην Ιερά Μονή Υ. Θ. Κασσωπίτρας την εν Κανονίω της Κερκύρας.


Η έκδοση είναι τρίγλωση και περιέχει πληροφορίες για την Ι. Μονή Υ.Θ. Κασσωπίτρας και τα περιεχόμενα του Ψηφιακού Δίσκου σε Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσικά.
  
Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας εκφράζει το σεβασμό και τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πολύκαρπο Ζερβό για την βοήθειά του.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό Υ. Θ. Οδηγητρίας Γαστουρίου την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014. Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμ. Οικονόμο π. Διονύσιο Κοντό.

Ευχαριστούμε την κ. Ευμορφία Χαραλαμπίδου για την επιμέλεια των Αγγλικών κειμένων της εκδόσεως, και την κ. Elena Azova για την επιμέλεια των Ρωσικών κειμένων.

Στην ηχογράφηση του παρόντος ψηφιακού δίσκου έλαβαν μέρος:

(Κατά σειρά παλαιότητος στη Χορωδία)
Ιωάννης Χρυσικόπουλος, Γεώργιος Χαραλάμπους, Βασίλειος Ρουβάς, Σπυρίδων Γουδέλης, Βασίλειος Μακρίδης, Σπυρίδων Χότζας, Θεόδωρος Κουρής, Γιώργος Λιόλιος, Παναγιώτης Χειμώνας, Ανάργυρος Ζερβός, π. Αντώνιος Τούσης, Γεώργιος Τούσης, Σταμάτης Τσότρας, Μενέλαος Χρυσικόπουλος, Ραφαήλ Ξανθόπουλος, Λάζαρος Αμβροσιάδης.

Τις Ιερατικές εκφωνήσεις, εκφωνεί ο Ηγούμενος της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Πολύκαρπος Ζερβός.

Ηχοληψία: Θεόδωρος Κορακιανίτης.
Επεξεργασία: Γεώργιος Σκορδίλης.
Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας