Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας στο Τρίτο Πρόγραμμα της Νέριτ


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης,  στο Τρίτο Πρόγραμμα της Νέριτ (90.9 fm),  στην εκπομπή του Χρήστου Παπαγεωργίου,  την Τρίτη 9/6 και ώρα 13.00-15.00 το μεσημέρι.


Μετά την πρόσφατη προβολή στις 21/5/2015 από την Nerit Plus της μεγάλης συναυλίας της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας απ' το θέατρο Badminton,  με αφορμή την επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης,  προβάλει την πολιτιστική μας παράδοση, με μία μεγάλη συνέντευξη στο Τρίτο Πρόγραμμα, μιλώντας  ζωντανά στην εκπομπή του Χρήστου Παπαγεωργίου για τα Μουσικά Σύνολα και το έργο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καθώς επίσης  και για την 20ετή προσφορά του στο bel canto και την επτανησιακή μουσική.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από πρόσφατες  ζωντανές ηχογραφήσεις  σ' αυτό το μουσικό είδος, σ' ένα απάνθισμα της επτανησιακής μουσικής σχολής με χορωδιακά έργα, νυκτωδίες, σερενάτες, άριες, ντουέτι, καντάδες και αρέκιες.


ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ




Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας