Παξοί - Eργαστήριο ψηφιδωτού του Jean – Christophe Dupperon


Φίλοι των Παξών

Αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε το τρίτο (!) καλλιτεχνικό εργαστήριο για το καλοκαίρι του 2016 στους Παξούς! Πρόκειται για το εργαστήριο ψηφιδωτού του Jean-Christophe Dupperon , ειδικό του αντικειμένου με έδρα τις Βρυξέλλες, που θα διεξαχθεί μεταξύ 1 και 12 Αυγούστου στο Λογγό.


Ο Jean-Christophe Duperron,  η Daniela Sambo και ένας φίλος
εν ώρα δημιουργίας ενός ψηφιδωτού, καλοκαιρί 2015

Ο Jean – Christophe Dupperon έχει ήδη εργαστεί δημιουργώντας ψηφιδωτά στους Παξούς την περίοδο 2014-15, κατόπιν ιδιωτικής ανάθεσης. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο (ηλικίας άνω των δέκα ετών) θα δημιουργήσουν υπό την καθοδήγησή του ένα μεγάλων διαστάσεων επιτοίχιο ψηφιδωτό έργο που θα τοποθετηθεί μόνιμα σε δημόσιο χώρο του νησιού, στον βορινό τοίχο του περίβολου του σχολείου στο Λογγό. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τις ειδικές τεχνικές περικοπής και σύνθεσης ψηφίδων και συναφών υλικών και θα συμβάλουν στον καλλωπισμό του νησιού!

Ψηφιδωτά από κεραμικά πλακίδια του Jean-Christophe Duperron

Οι κυρίες Daniela Sambo και Donatela Bruni ως διοργανώτριες του συγκεκριμένου εργαστηρίου θα είναι παρούσες βοηθώντας και παρέχοντας συμβουλές, καθώς και οδηγίες μεταφρασμένες στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και ιταλική γλώσσα.

Κόβοντας κεραμικά πλακίδια με ειδικές πένσες

Παγκάκια ντυμένα με ψηφιδωτά στα Μαγαζιά των Παξών
από τον Jean-Christophe Duperron
ως αναφορά στο πάρκο Güell του Gaudi

 Ψηφιδωτό σε κουζίνα των Βρυξελλών από τον Jean-Christophe Duperron

Τόπος διεξαγωγής: Προαύλιος χώρος Παλαιού Σχολείου Λογγού

Διάρκεια 7 μαθημάτων/ συναντήσεων: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 12 Αυγούστου

Ώρα: 11:00 - 13:00 π.μ.

Συμμετοχή για το σύνολο των 7 συναντήσεων: 200 €/ 130 € (Φίλοι των Παξών)

Εγγραφές:  Daniela Sambo, sambodaniela@gmail.com  Tel 6972560196 / 2662030143
Friends of Paxos

contact@friendsofpaxos.orgΕπτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας