ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ


   Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την πορεία των εξελίξεων στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων,καθώς όπως αναφέρεται και στο καταστατικό της ΕΝΩΣΗΣ, εκτός των άλλων, σκοπός μας είναι η προώθηση της γαστρονομίας και των προϊόντων των νησιών του Ιονίου Πελάγους.
   Ελπίζουμε να έχουμε την στήριξη από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων, στην ολοκληρωμένη πρόταση που καταθέσαμε στον Περιφερειάρχη τον Αύγουστο του 2011, για την προγραμματισμένη Πολιτιστική-Γαστρονομική-Προϊοντική εκδήλωση, ως ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, τον Απρίλιο του 2012 και συγκεκριμένα από 27 έως 29 Απριλίου, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας.
 Η έκθεση θα λάβει μέρος στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ζάππειο, με τη συμμετοχή των εμπορικών συλλόγων για την έκθεση των προϊόντων του Ιονίου,την οποία θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα των νησιών με μπάντες, χορωδίες, χορευτικά συγκροτήματα και γαστρονομικές βραδιές, σ ένα σκηνοθετικά σχεδιασμένο Επτανησιακό χωριό.
  Τα Επτάνησα έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν και να διεκδικήσουν ένα τεράστιο μερίδιο στην διεθνή αγορά,τονίζοντας και με τον τρόπο αυτό, την Επτανησιακή κουλτούρα.

Ε.Ε.Ε.

Επτάνησα - Ιόνιο - Ionian islands !

Καλώς όρισες Επτανήσιε!

«Σαν πεθάνω εδώ θάρθω με τα μύρια φαντάσματα, άϋπνα μέσα σε άϋλα γνέφια ή σε ασημοβολής μαϊκά συντέφια τάγια της νύχτας να χαρώ μυστήρια Να ιδώ των ξωτικών τα πανηγύρια, των τελωνιών τα θεότρελλα κέφια, του νεραϊδοχορού ν’ακούσω ντέφια και Σειρήνων τραγούδια ή μαρτύρια. Κι άμα στ’αστερινά τους χρυσαμάξια οι άγγελοι φύγουν και ο ήλιος φέξη πίσω ύμνο στην τετραγάλανη μονάξια, πουλί τ’αγριου γιαλού, θα κελαϊδήσω. Τεχνίτρα η πικροθάλασσα παράξια της λαλησιάς μου θα βαστάη το ίσο» Λ. Μαβίλης

Η Μουσική μας!

Οι επισκέπτες μας